Zelfverzekerde Groenewegen: "Gooi me er gewoon tussen"

Dylan Groenewegen kan niet wachten tot zondag. De WK-wegwedstrijd moet voor de Nederlandse sprinter het hoogtepunt van e...

Zelfverzekerde Groenewegen: "Gooi me er gewoon tussen"
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen kan niet wachten tot zondag. De WK-wegwedstrijd moet voor de Nederlandse sprinter het hoogtepunt van een fantastisch jaar worden.

Dylan Groenewegen is de sprinter op wie de Nederlandse equipe is afgestemd. De sprinter van LottoNL-Jumbo behaalde dit seizoen al elf overwinningen, waarvan een op het hoogste niveau.

"De ritzege in de Eneco Tour betekende tevens mijn eerste WorldTour-zege en dat belooft wel iets moois voor hier", zegt hij tegen De Telegraaf. "De Tour de l'Eurométropole is bovendien een zware koers. Ik denk dat de vorm heel goed is. Het is nu afwachten hoe mijn lichaam op het warme weer gaat reageren. Als dat goed gaat, dan zit er zeker wel iets moois voor me in."

Groenewegen behoort nog niet tot de echte sprinttop. Maar voor elite-spurters als Mark Cavendish, Marcel Kittel of André Greipel is de Nederlander absoluut niet bang.

"Zeker niet", zegt Groenewegen. "Ik zal me er gewoon tussen gooien. Ik heb er veel vertrouwen in. We hebben een heel sterke ploeg, dus hopelijk gaan we het goed uitspelen. Je kan altijd beter iemand mee hebben in de ontsnapping, dan dat je er achteraan moet rijden, dus ik denk dat dat zeker het plan gaat zijn."

Foto: ANP Foto