Van Avermaet: "Ben bang voor de hitte"

De hitte in Qatar blijft het onderwerp van gesprek tijdens het wereldkampioenschap. Greg Van Avermaet trainde gisteren m...

Van Avermaet: "Ben bang voor de hitte"
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

De hitte in Qatar blijft het onderwerp van gesprek tijdens het wereldkampioenschap. Greg Van Avermaet trainde gisteren met zijn landgenoten en schrok. "Alsof je in een broeikas aan het rijden bent."

Het trainingsrondje onder de felbrandende zon hakte er in bij de Belgen. Volgens Greg Van Avermaet, die wordt gezien als een sterke outsider, wordt het een uitputtingsslag.

"We hebben vier uur en een half pittig getraind en de warmte was aanwezig", aldus de olympisch kampioen. "Het voelt alsof je in een broeikas aan het rijden bent. Ik ben bang voor de hitte, die gaat er inslaan."

Van Avermaet verwacht dat er aan het eind van de wedstrijd een renner met veel inhoud en een goed aanpassingsvermogen als eerste over de streep zal komen.

"Het wordt belangrijk om de lichaamstemperatuur onder controle te houden. We zijn het natuurlijk wel gewend om in die temperaturen te rijden, maar zo lang niet. Het is in elk geval op de limiet om de wedstrijd te laten doorgaan. Misschien was Qatar geen verstandige keuze. We kunnen onze mening geven, maar we kunnen er niets aan veranderen. De UCI beslist."

Foto: Cor Vos