WK tijdrijden: de 3 topfavorieten

WK tijdrijden: de 3 topfavorieten

Zonder Olympisch kampioen Fabian Cancellara ligt de weg open voor Tom Dumoulin om in Qatar de wereldtitel te behalen. Tenminste, als in het verleden behaalde resultaten een garantie zouden geven voor de toekomst. Toch zal de Limburger nog flink wat concurrenten moeten verslaan om de wereldtitel binnen te halen. Wij zetten de drie favorieten voor tijdrit op een rij.

1. Tom Dumoulin

Hoewel hij in Rio ruim geklopt werd door Fabian Cancellara is Dumoulin de meest regelmatige tijdrijder van 2016. Hij won chronos in zowel de Giro als de Tour en ondanks een valpartij in de Tour wist hij toch nog knap zilver te behalen tijdens de Olympische Spelen. Maar de laatste weken is de motor enigszins gaan haperen. Zo werd hij pas veertiende in de tijdrit van de Eneco Tour. Het is tevens de vraag of Dumoulin zich nog tot het uiterste kan motiveren in de zandbak van Qatar.

2. Rohan Dennis

Door Dumoulin uitgeroepen als topfavoriet. De Australiër verkeerde de laatste weken in uitstekende vorm want hij won de tijdrit in de Eneco Tour en het scheelde niets of hij had ook de eindzege gepakt. Op de Olympische Spelen van Rio werd Dennis teleurstellend vijfde en sindsdien heeft zijn zinnen gezet op het WK in Qatar. Hij stond nog nooit op het podium van het WK tijdrijden, maar het moet raar lopen als dat dit jaar wederom niet lukt.

3. Tony Martin

Was ooit de absolute koning van de tijdrit, maar is zijn kroon kwijtgeraakt. Met de Olympische spelen in Rio als absoluut dieptepunt (12de) lijkt de heerschappij van Martin op de tijdrit definitief voorbij. Toch won Der Pantzerwagen recentelijk de tijdrit in de Tour of Britain en werd hij zondag wereldkampioen ploegentijdrit met Etixx-Quick Step. Houd hem toch maar in de gaten.