Van Dijk: "Zilver is gewoon niets"

Ellen van Dijk wilde haar Rio-teleurstelling wegspoelen met een wereldtitel tijdrijden. Maar in Qatar bleek de Amerikaan...

Van Dijk: "Zilver is gewoon niets"

Ellen van Dijk wilde haar Rio-teleurstelling wegspoelen met een wereldtitel tijdrijden. Maar in Qatar bleek de Amerikaanse Amber Nemen zes tellen sneller. "Ik kon niet harder."

Voor Ellen van Dijk draaide de WK-tijdrit uit op een teleurstelling. De Nederlandse ging voor goud, maar moest genoegen nemen met zilver.

"Ik ben één keer wereldkampioen geweest en dan wil je... Zilver is gewoon niets", zegt ze voor de camera van de NOS. "Dit was een heel grote kans om voor de tweede keer de regenboogtrui aan te mogen trekken op dit onderdeel, jammer genoeg is me dat net niet gelukt. Maar de charme van tijdrijden is dat tijden nooit liegen, het gaat erom wie op die bewuste dag het hardst rijdt en dat was ik vandaag net niet. Ik heb onderweg geen dingen gedaan waarvan ik kan zeggen dat het mij heeft opgebroken."

Vorige maand greep ze nog de Europese titel bij het tijdrijden, maar gisteren stuitte ze op een iets snellere Amerikaanse.

"Amber Neben was gewoon sneller, heeft op het juiste moment gepiekt", vervolgt Van Dijk. "Al moet ik zeggen dat ik in mijn voorbereiding niets anders had kunnen doen om hier te kunnen winnen. Een paar weken geleden hadden we in Frankrijk een tijdrit. Toen reed ik niet zo goed, vond ik, maar hield ik haar wel achter me. Misschien kan ze ook goed tegen hitte. Ik vond het eerlijk gezegd niet haar parkoers en wel het mijne. Dit was een heel mooie kans voor mij. Ik was er dichtbij, maar het was niet voldoende."

Foto: Cor Vos