Overstappende Van Aert: "Denk aan Parijs-Roubaix"

Wout Van Aert rijdt komend seizoen voor de nieuwe ploeg van Nick Nuyens, waarschijnlijk een fusie tussen Veranda's Wille...

Overstappende Van Aert: "Denk aan Parijs-Roubaix"
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout Van Aert rijdt komend seizoen voor de nieuwe ploeg van Nick Nuyens, waarschijnlijk een fusie tussen Veranda's Willems en Crelan. Op die manier kan de huidige wereldkampioen veldrijden ook uitstapjes naar de weg maken. "Ik denk natuurlijk aan Parijs-Roubaix."

Wout Van Aert koerst per 1 januari voor het nieuwe team van oud-renner Nick Nuyens. Hoe die ploeg - vermoedelijk een fusie tussen Veranda's Willems en Crelan - er exact uit komt te zien, is nog niet bekend. Die ploeg zou promotie maken van het continentale naar het ProContinentale niveau, waardoor het voor Van Aert makkelijker wordt om ook wegwedstrijden te rijden.

"Zo kan ik ook op de weg enkele mooie koersen afleggen in dit nieuwe professioneel continentale team", erkent Van Aert tegen Het Nieuwsblad. "Ik denk daarbij natuurlijk aan Parijs-Roubaix. Maar mijn focus blijft in eerste instantie nog zeker op het veldrijden liggen."

Van Aert zou niet de eerste (of de laatste) veldrijder zijn die een wegcarriers ambieert. Eerder gingen onder andere Lars Boom en Zdenek Stybar hem voor.

Foto: Cor Vos