Van der Breggen: "Onverantwoord, in deze hitte te rijden"

Anna van der Breggen zag Anouska Koster de hekken in tuimelen. De Nederlandse vraagt zich af of het wel verantwoord is o...

Van der Breggen: "Onverantwoord, in deze hitte te rijden"

Anna van der Breggen zag gisteren ploeggenote Anouska Koster de hekken in tuimelen. De Nederlandse vraagt zich af of het wel verantwoord is om met de Qatarese hitte te koersen.

De thermometer tikte gisteren de 37 graden Celsius aan in Qatar, op het moment dat de vrouwen hun ploegentijdrit rijden. Nadat Anouska Koster totaal gedesoriënteerd de hekken inreed, kwam er een stortvloed van kritiek. Ook Olympisch kampioene Anna van der Breggen deed haar duit in het zakje.

“Het is niet aan mij om conclusies te trekken, maar ik denk dat het niet verantwoord is in deze hitte te rijden", zegt ze na afloop tegen Het Nieuwsblad. "Neem Anouska, ze was al gevallen op training en had al een paar keer moeite om overeind te blijven. Met dat technische einde moet je nóg scherper zijn. Heel de omloop door was het van die echt droge warmte. Wat er bij zulke inspanningen dan met je lichaam gebeurt, weet ik niet."

https://youtu.be/UIQojwrewZk

Foto: Cor Vos