HomeNieuwsGaviria schrijft Parijs-Tours op zijn naam

Gaviria schrijft Parijs-Tours op zijn naam

Fernando Gaviria heeft op indrukwekkende wijze Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De Colombiaan viel op zevenhonderd...

Fernando Gaviria heeft een week voor het wereldkampioenschap getoond in goede vorm te steken. De Colombiaan van Etixx-Quick Step reed in de laatste meters weg uit het peloton. De tweede en derde plek waren voor Arnaud Démare en Jonas Vangenechten. 

Vanaf kilometer nul probeerden enkele renners al in de vroege vlucht te raken. Uiteindelijk waren het Brian van Goethem, Floris Gerts, Arnaud Gerard, Warren Barguil, Kevin Lebreton, Maarten Wynants en Pirmin Lang die zich wisten los te maken. Zij wisten gauw een mooie voorsprong op te bouwen, maar heel veel ruimte kregen ze niet van de sprintersploegen. Op twintig kilometer van het einde was het onrustig in het peloton door enkele demarrages. Mede daardoor werd de kopgroep niet veel later ingerekend.

Dat was het signaal voor Bert De Backer en Sergey Lagutin aan te vallen. Ze sloegen een gaatje, maar konden hun inspanning niet volhouden. In de sprint had Team Sky de leiding over het peloton, maar zij wisten het tempo niet hoog genoeg te houden. Daar maakte Gaviria slim gebruik van, het talent zag zijn kans en met zevenhonderd meter te gaan viel hij aan. Daardoor verraste hij iedereen en kon op indrukwekkende wijze naar de winst rijden.

Foto: Cor Vos