Horlogemerk Tag Heuer verbindt zich aan BMC

Tag Heuer is de nieuwe sponsor van BMC. Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel. Dat maakte he...

Horlogemerk Tag Heuer verbindt zich aan BMC

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu is de kogel dan echt door de kerk. Het Zwitserse horlogemerk Tag Heuer zal zich vanaf volgend jaar verbinden aan BMC. Tag Heuer behoort tot de tien grootste horlogemerken ter wereld. 

De leiding van BMC bevestigde dat gisteren in Qatar. Tag Heuer is geen onbekende in de wielerwereld, want eerder al was het sponsor van het 7-Eleven team. Bij dat team reden onder andere Giro-winnaar Andy Hampsten en Davis Phinney, de vader van Taylor Phinney.

Het wielrennen is niet de enige sport waar Tag Heuer banden mee heeft, want het horlogemerk heeft zich ook verbonden aan de formule 1. Tag Heuer heeft banden met de Redbull-ploeg van Max Verstappen. BMC was hard op zoek naar een nieuwe sponsor, omdat manager Andy Rihs geen heil meer zag om het team volledig te sponsoren. Er was dan ook de vrees dat het Amerikaanse team hetzelfde lot was beschoren als Tinkoff, dat er dit jaar de stekker uittrok.

Foto: Cor Vos