Tinkov: 'Contador is een treurig persoon'

Tinkov: 'Contador is een treurig persoon'

Dat Oleg Tinkov en Alberto Contador niet bij elkaar op de koffie komen is bekend, maar in een interview met Cyclingnews maakt de Russische teameigenaar het wel erg bont. Hij noemt El Pistolero een 'treurig persoon'.

Tinkov is tevreden over alles wat zijn ploeg de afgelopen vijf jaar won, hoewel hij het erg jammer vindt dat de Tour de France niet op het palmares staat. Contador had de kans om in 2014 de Tour te winnen, maar die viel toen uit met zware blessures. Dit jaar werd Tinkoff Cycling Team tweede in de WorldTour-ploegenranking. Ook dat rekent hij Contador aan. "We winnen dat klassement dit seizoen niet omdat Contador altijd valt, ziek is of opgeeft. Hij heeft zich afgemeld voor Lombardije. Ik weet niet of hij dat met opzet gedaan heeft, maar ik vind het klote. Hij presteert onvoldoende voor het geld dat hij krijgt iemand als Valverde was ook ziek drie dagen geleden, maar die rijdt gewoon top-10 in Lombardije. Dat is klasse."

Treurig persoon

Tinkov gaat nog verder. Niet alleen bekritiseert hij de prestaties van Contador, ook zijn karakter staat de excentrieke bankier niet aan. "Hij is veel te serieus. Zelfs in de winter durft hij amper een glaasje champagne te drinken omdat hij de Tour wil winnen. Hij legt zichzelf teveel druk op en dat is ook de reden dat hij zo vaak valt. Iemand als Peter Sagan is veel relaxter. Jongens die zo serieus zijn hebben een vreselijk leven. Alberto is wat dat betreft een treurig persoon."