Prudhomme: "Wielersport is nu veel zuiverder"

Christian Prudhomme vindt dat het wielrennen op de goede weg is qua dopinggebruik. Maar de Tourbaas denkt niet dat een v...

Prudhomme: "Wielersport is nu veel zuiverder"

Christian Prudhomme vindt dat het wielrennen op de goede weg is qua dopinggebruik. Maar de Tourbaas denkt niet dat een volledig zuiver peloton mogelijk is. "Ook in het gewone leven loopt lang niet iedereen in het gareel."

Alleen nog Parijs-Tours (aanstaande zondag) en dan zit het seizoen erop voor de ASO. Christian Prudhomme, Tourbaar bij de Franse koers-organisator, blikt eens terug op het seizoen en zijn tienjarig dienstverband met persbureau Reuters.

Prudhomme vindt het een goede zaak dat het wielrennen niet alleen meer gezien wordt als een doping-wereld, maar dat ook andere sporten te maken hebben met deze excessen.

"We willen een onberispelijke wielersport, maar net als in de hele samenleving is dat een utopie. Ook in het gewone leven loopt lang niet iedereen in het gareel. Maar ik vind wel dat er in het wielrennen goed gewerkt is om de sport zuiverder te maken."

"Het is een feit dat je kampioenen niet langer uit het niets ziet opdoemen", aldus Prudhomme. "Renners als Quintana of Chaves toonden al in de Ronde van de Toekomst dat ze heel wat in hun mars hadden. Dat is toch een geruststelling. Enkele jaren geleden voelden we dat er iets moést veranderen in het wielrennen, nu is dat veel minder het geval."

Foto: Cor Vos