Tour de Vendée een prooi voor Nacer Bouhanni

Nacer Bouhanni heeft zijn vorm getoond in de Tour de Vendée. De Fransman was in zijn thuisland sneller dan Samuel Dumoul...

Tour de Vendée een prooi voor Nacer Bouhanni

Nacer Bouhanni heeft zijn vorm getoond in de aanloop naar het wereldkampioenschap in Qatar. De sprinter van Cofidis wist vandaag de Tour de Vendée te winnen. De Fransman bleef zijn landgenoten Samuel Dumoulin en Bryan Coquard voor. 

Een kopgroep van vier, zonder daarbij grote namen, zou de dag kleuren. Veel ruimte kreeg het kwartet niet, waardoor de samensmelting al vrij vroeg in de wedstrijd een feit was. Dat was voor FDJ het signaal het over een andere boeg te gooien. Zij stuurden namelijk twee renners vooruit. Cedric Pineau en Johan Le Bon maakten er een heuse koppeltijdrit van. Het was echter tegen beter weten in, want Cofidis maakte alle aanvallen onschadelijk in dienst van Bouhanni.

In de sprint zelf was er vervolgens niemand die ook maar in de buurt kon komen van de kopman van Frankrijk voor het komende wereldkampioenschap. Hij liet Dumoulin en Coquard ruim achter zich. Door de tweede plek van Dumoulin verzekerde hij zich wel van de Coupe de France, een klassement over meerdere Franse wedstrijden.

Foto: Cor Vos