Coquard: 'Wat moet ik nog meer doen om selectie WK te verdienen?'

Coquard: 'Wat moet ik nog meer doen om selectie WK te verdienen?'

Bryan Coquard is not amused vanwege het feit dat hij niet geselecteerd is voor het WK in Qatar. De Franse bondscoach Bernard Bourreu besloot de sprinter van Direct Energie niet op te nemen in zijn WK-ploeg, maar als reserve aan te wijzen.

De reden van Coquards niet-selectie ligt hem vooral in het feit dat Frankrijk met Nacer Bouhanni en Arnaud Demare al twee gerenommeerde sprinters heeft en een derde kapitein op het schip volgens Bourreau niet gewenst is. Coquard: 'Het is een grote teleurstelling, maar het is zoals het is. Bourreau heeft me opgebeld en gezegd dat de ploegen Cofidis (Bouhanni) en FDJ (Demare) meer ervaring hebben in het rijden van grote rondes en klassiekers. Ook het feit dat ik niet ben gestart in de Ronde van Qatar eerder dit seizoen spreekt niet in mijn voordeel. Ik snap het uitgangspunt van Bourreau wel, twee sprinters in een ploeg is het maximum."

'Wat moet ik nog meer doen?'

Toch is Coquard wel degelijk gefrustreerd dat hij niet mee mag naar het Midden-Oosten. De Fransman won dit seizoen maar liefst 11 wedstrijden en het scheelde niets of hij had ook een rit in de Tour de France op zijn naam geschreven. 'Wat kan ik nog meer doen? Misschien had ik na de Tour eerder moeten gaan koersen, maar ik had een rustperiode nodig om goed te zijn op het WK. Dat je vervolgens niet eens geselecteerd wordt is erg vervelend.'