Ventoso verkast naar BMC

Francisco Ventoso zegt zijn team Movistar aan het eind van dit jaar gedag. De Spanjaard tekent een contract bij BMC Raci...

Ventoso verkast naar BMC

Francisco Ventoso zegt zijn team Movistar aan het eind van dit jaar gedag. De Spanjaard tekent een contract bij BMC Racing Team, waar hij de derde versterking tot nog toe is.

Francisco Ventoso heeft zijn krabbel onder een contract van BMC Racing Team gezet. De Spanjaard reed de afgelopen zes seizoenen voor Movistar, maar probeert het nu bij een 'buitenlandse' werkgever.

"Het is voor mij een grote motivatie om bij een van de beste team ter wereld te rijden", zegt Ventoso over de transfer. "Ik ben vereerd dat ik in het voorjaar mag koersen met Greg Van Avermaet als mijn kapitein."

De 34-jarige Ventoso won in zijn carrière tweemaal een etappe in de Giro d'Italia en eenmaal in de Vuelta a Espana. In 2012 werd hij nationaal kampioen van Spanje.

Ventoso kwam eerder dit jaar in het nieuws nadat hij een blessure had opgelopen in Parijs-Roubaix. Hij wees met een beschuldigende vinger naar de net ingevoerde schijfremmen, die na zijn ongeluk weer verbannen werden voor de rest van het jaar.

Foto: Cor Vos