Ook geen Trek-Segafredo op WK ploegentijdrit

Trek-Segafredo reist in oktober niet af naar Qatar voor de ploegentijdrit op het wereldkampioenschap, omdat ieder team z...

Ook geen Trek-Segafredo op WK ploegentijdrit
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Trek-Segafredo reist in oktober niet af naar Qatar voor de ploegentijdrit op het wereldkampioenschap. De grootste reden van de afzegging is dat ieder team zelf voor de kosten opdraait.

Na Lotto Soudal en Tinkoff heeft ook Trek-Segafredo besloten niet deel te nemen aan de ploegentijdrit op het wereldkampioenschap. De Amerikaanse formatie vindt de tegemoetkoming van 2.000 euro van de UCI in de kosten te laag. Bovendien zijn er geen WorldTour-punten te verdienen op dit onderdeel.

"We zijn er niet bij in Doha", bevestigt woordvoerster Elke Weylandt van Trek-Segafredo aan Belga. "We zijn lid van de AIGCP, het staat ons nog altijd vrij om deel te nemen aan het WK, maar we gaan dat niet om doen omdat we het standpunt van de AIGCP in deze kwestie volgen. De hoge kostprijs speelt daarin zeker een rol en de vele andere redenen die het AIGCP al eerder heeft vermeld in deze zaak."

Eerder werd een algehele boycot van de ploegentijdrit afgewend nadat de AIGCP (de internationale vereniging van wielerteams) en de UCI om de tafel gingen zitten, maar het zou niemand verbazen als er nog meer teams verstek zouden laten gaan.

Foto: Cor Vos