Dumoulin kopman in 'Lombardia' voor Giant-Alpecin

Zaterdag staat de laatste WorldTour-wedstrijd op het menu: de Ronde van Lombardije. Giant-Alpecin hoopt dat Tom Dumoulin...

Dumoulin kopman in 'Lombardia' voor Giant-Alpecin

Aankomende zaterdag staat de laatste WorldTour-wedstrijd op het menu: de Ronde van Lombardije. Titelverdediger Vincenzo Nibali laat verstek gaan en Giant-Alpecin hoopt dat Tom Dumoulin hem opvolgt.

Met de Ronde van Lombardije wordt het seizoen op de WorldTour-kalender afgesloten. De 'koers van de vallende bladeren' kent traditiegetrouw een sterk deelnemersveld, want het is de laatste kans van het jaar om een 'monument' op de erelijst bij te schrijven.

Giant-Alpecin stuurt Tom Dumoulin naar het front als kopman, met Warren Barguil, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Fredrik Ludvigsson, Tobias Ludvigsson, Sam Oomen en Sindre Skjøstad Lunke als helpers.

"We willen graag offensief koersen en we denken dat we een verschil kunnen maken in deze koers", voorspelt coach Aike Visbeek van Giant-Alpecin over de Ronde van Lombardije. "We willen met Tom een sterke race rijden en 'Lombardije' past ook perfect in zijn agenda richting het wereldkampioenschap in Qatar. Tom kan de klimmen overleven en hij zal goed ondersteund worden."

Foto: Cor Vos