Sagan: "Het is moeilijk om tegen iedereen te koersen"

Peter Sagan eindigde als derde in de Eneco Tour. Vandaag moest hij in de achtervolging, maar kreeg hij te maken met niet...

Sagan: "Het is moeilijk om tegen iedereen te koersen"
  • Peter Sagan Peter Sagan

Ondanks dat Peter Sagan het algemeen klassement naar zijn hand had kunnen zetten vandaag, is hij niet ontevreden met de derde plaats in het algemeen klassement. Bovendien slaagde hij in zijn doel de koppositie in de WorldTour terug te grijpen. 

De wereldkampioen van Tinkoff zat in de eerste groep achter de kopgroep, maar het verschil van veertig seconden wist hij niet meer te overbruggen. "Het was een zware dag, ook door het weer. Ik ben blij dat ik niet gevallen ben. Ik wilde wel terugkeren bij het groepje van Terpstra, maar niemand werkte mee. Niet iedereen rijdt om te winnen. Dat is niet eerlijk. Het is moeilijk om tegen iedereen te koersen."

Toch viel er ook wat te vieren voor de Slowaak. Sagan reed Nairo Quintana van de eerste plek in de strijd om de WorldTour. Sagan heeft een voorsprong van zestig punten op de Colombiaan, die al een punt achter zijn seizoen heeft gezet. "Ik ben niet bedroefd. Ik ben derde geworden en ben leider in de WorldTour, dat is beter dan wat zij gedaan hebben." Over het wereldkampioenschap blijft Sagan nog enigszins geheimzinnig. "Hoe ik over het WK denk? Dat weet ik nog niet. Het is een lang seizoen geweest en ik ben moe. Ik ben blij dat het seizoen er bijna op zit."

Foto: Cor Vos