HomeNieuwsPibernik snelste vluchter in zesde etappe Eneco Tour

Pibernik snelste vluchter in zesde etappe Eneco Tour

Luka Pibernik kroonde zich tot winnaar van de zesde etappe in de Eneco Tour. De Sloveen versloeg in de straten van Lanak...

Luka Pibernik kroonde zich tot winnaar van de zesde etappe in de Eneco Tour. De Sloveen versloeg in de straten van Lanaken zijn medevluchters.

De ploegentijdrit van gisteren rond Sittard-Geleen had het klassement weer compleet overhoop gegooid. Peter Sagan was uit de leiderstrui gereden. De zeven seconden voorsprong op Rohan Dennis wisselde hij in voor een achterstand van 27 tellen. Taylor Phinney, ploegmaat van Dennis, bezette de tweede plaats op zestien seconden van de Australiër.

Het slotweekend van de Eneco Tour werd gevormd door een tweeluik. Eerst een etappe van Riemst naar Lanaken, daarna een rit richting de Muur van Geraardsbergen. Allereerst dus de zesde etappe, een kleine tweehonderd kilometer lang tussen Riemst en Lanaken. Een redelijk heuvelachtig parkoers dat waarschijnlijk wel voor wat selectie zou zorgen. Een nieuwe sprint leek echter onvermijdelijk.

Strijdlust

Zoals vaker deze week was de prijs van de strijdlust het belangrijkste in de eerste wedstrijduren. Bert van Lerberghe, drager van de trui die dat klassement vertegenwoordigt, was erbij. Met hem de nummer twee in dat klassement, Mark McNally. Ook Chad Haga, Alexis Gougeard, Luka Pibernik en Berden de Vries zaten in de kopgroep.

Met het oog op de bonificaties in de Gouden Kilometer zette Matteo Tosatto zich op kop voor Sagan. In de heuvelachtige zone probeerden meerdere renners BMC van leider Dennis te ontwrichten. BMC reageerde door de boel op de kant te willen zetten, maar slaagde niet in die opzet.

Sprint

Patrick Bevin van Cannondale-Drapac probeerde solo de oversteek te maken. De koplopers konden de Gouden Kilometer voor hun rekening nemen. Hij kwam niet verder dan een minuut van de vluchters. In het peloton sloegen dan Tinkoff en Astana de handen ineen. Ook Lotto Soudal en Katusha stroopten de mouwen op na de passage over de Muizenberg.

Behalve Marcel Kittel was iedere sprinter vooraan te vinden. Maar dat het een massasprint werd, was nog geen zekerheid. Twintig seconden voorsprong met nog drie kilometer te gaan; het kon nog voor de koplopers. Het waren er onder de rode vod nog tien. Mark McNally had deze week al meegemaakt hoe het was om in de laatste meters gegrepen te worden. Het was Luka Pibernik die de sprint van de kopgroep uiteindelijk met overmacht won.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...