HomeNieuwsPibernik snelste vluchter in zesde etappe Eneco Tour

Pibernik snelste vluchter in zesde etappe Eneco Tour

Luka Pibernik kroonde zich tot winnaar van de zesde etappe in de Eneco Tour. De Sloveen versloeg in de straten van Lanak...

Luka Pibernik kroonde zich tot winnaar van de zesde etappe in de Eneco Tour. De Sloveen versloeg in de straten van Lanaken zijn medevluchters.

De ploegentijdrit van gisteren rond Sittard-Geleen had het klassement weer compleet overhoop gegooid. Peter Sagan was uit de leiderstrui gereden. De zeven seconden voorsprong op Rohan Dennis wisselde hij in voor een achterstand van 27 tellen. Taylor Phinney, ploegmaat van Dennis, bezette de tweede plaats op zestien seconden van de Australiër.

Het slotweekend van de Eneco Tour werd gevormd door een tweeluik. Eerst een etappe van Riemst naar Lanaken, daarna een rit richting de Muur van Geraardsbergen. Allereerst dus de zesde etappe, een kleine tweehonderd kilometer lang tussen Riemst en Lanaken. Een redelijk heuvelachtig parkoers dat waarschijnlijk wel voor wat selectie zou zorgen. Een nieuwe sprint leek echter onvermijdelijk.

Strijdlust

Zoals vaker deze week was de prijs van de strijdlust het belangrijkste in de eerste wedstrijduren. Bert van Lerberghe, drager van de trui die dat klassement vertegenwoordigt, was erbij. Met hem de nummer twee in dat klassement, Mark McNally. Ook Chad Haga, Alexis Gougeard, Luka Pibernik en Berden de Vries zaten in de kopgroep.

Met het oog op de bonificaties in de Gouden Kilometer zette Matteo Tosatto zich op kop voor Sagan. In de heuvelachtige zone probeerden meerdere renners BMC van leider Dennis te ontwrichten. BMC reageerde door de boel op de kant te willen zetten, maar slaagde niet in die opzet.

Sprint

Patrick Bevin van Cannondale-Drapac probeerde solo de oversteek te maken. De koplopers konden de Gouden Kilometer voor hun rekening nemen. Hij kwam niet verder dan een minuut van de vluchters. In het peloton sloegen dan Tinkoff en Astana de handen ineen. Ook Lotto Soudal en Katusha stroopten de mouwen op na de passage over de Muizenberg.

Behalve Marcel Kittel was iedere sprinter vooraan te vinden. Maar dat het een massasprint werd, was nog geen zekerheid. Twintig seconden voorsprong met nog drie kilometer te gaan; het kon nog voor de koplopers. Het waren er onder de rode vod nog tien. Mark McNally had deze week al meegemaakt hoe het was om in de laatste meters gegrepen te worden. Het was Luka Pibernik die de sprint van de kopgroep uiteindelijk met overmacht won.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...