Boonen hervat vandaag alweer training na valpartij Eneco Tour

Tom Boonen stapt vandaag weer op de fiets voor een training. De Belg kwam eerder deze week hard ten val in de vierde eta...

Boonen hervat vandaag alweer training na valpartij Eneco Tour

Tom Boonen stapt vandaag weer op de fiets voor een training. De Belg kwam eerder deze week hard ten val in de vierde etappe van de Eneco Tour.

De manager van Etixx-Quick Step, Patrick Lefevere, meldde dat aan Het Laatste Nieuws. Afgelopen donderdag maakte Boonen een flinke smakkerd tijdens de Eneco Tour. Het herstel verloopt echter voorspoedig en de Belg kan vandaag weer voor het eerst trainen, stelt Lefevere.

"Ik had Tom vanmorgen aan de telefoon", aldus Lefevere. "Hij klonk weer strijdvaardig. Hij schrok donderdag wat, omdat hij met zijn hoofd op dezelfde kant neer kwam als vorig jaar in Abu Dhabi." Destijds kwam de ervaren Belg ook met de schrik vrij.

Wereldkampioenschap

"Na een rustdag wil hij wat achter de brommer trainen", vervolgt Lefevere. "Een kwestie van de snelheid in de benen te houden met oog op het WK." Dat vindt volgende maand plaats in Qatar. "Uiteraard kon hij de resterende competitiedagen in de Eneco Tour goed gebruiken. We lieten hem bewust de laatste tijd wat minder wedstrijden rijden. Hij wilde zo fris mogelijk naar Qatar."

Ploegarts Yvan Vanmol vindt het nog te vroeg voor intensieve training. "Op de fiets zitten is één. Intensief trainen is er waarschijnlijk nog niet bij. Hij heeft nog pijn in de nek en linkerschouder." Hij vreesde eerst voor een breuk in de nekwervel. "Die was er gelukkig niet. Maar Tom voelt nog steeds pijn. Voor een doorgedreven training is het dus nog te vroeg."

Boonen rijdt de Eurométropole Tour, de Münsterland Giro en Parijs-Tours als laatste voorbereiding op het wereldkampioenschap.

Foto: Cor Vos