Team Tinkoff: 'Sagan start gewoon op het WK'

Team Tinkoff: 'Sagan start gewoon op het WK'

Peter Sagan uitte eerder deze week zijn twijfels over zijn deelname aan het WK in Qatar. Het parkoers zou niet geschikt zijn voor de Slowaak en hij moest er nog eens goed over nadenken. Zijn ploeg Tinkoff heeft inmiddels laten weten dat deze uitspraken overduidelijk grappig bedoeld waren. "Sagan start gewoon op het WK".

Een persverantwoordelijke van de ploeg liet verder weten dat de tickets al zijn besteld voor hem en de hele ploeg en dat het heel vreemd zou zijn als Sagan zijn deelname nog zou afzeggen. "Sagan is altijd in voor een opmerking met een knipoog. Dat zit erin en dat zal er ook niet meer uitgaan. Ik kan je zeggen dat Sagan gewoon in Qatar rijdt."

Geen ploegentijdrit

Wel heeft de ploeg beslist om niet van start te gaan op het WK ploegentijdrit. Ploegleider Tristan Hoffman licht de beslissing op Sporza toe. "Ten eerste kost het handenvol geld om met al het materiaal die kant op te gaan en ten tweede zijn er geen echte prijzen meer te verdienen. De ploeg valt na dit seizoen uit elkaar en dat is wellicht de belangrijkste reden om niet meer aan een WK ploegentijdrit deel te nemen."