Colbrelli sprint naar nieuwe zege in Coppa Sabatini

Sonny Colbrelli zette de Coppa Sabatini naar zijn hand. De Italiaan klopte in Peccioli Andrea Pasqualon en Carlos Barber...

Colbrelli sprint naar nieuwe zege in Coppa Sabatini
  • Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Sonny Colbrelli zette de Coppa Sabatini naar zijn hand. De Italiaan klopte in Peccioli Andrea Pasqualon en Carlos Barbero in de sprint bergop.

De Giro della Toscana was gisteren tot een einde gekomen. Daniele Bennati nam de zege in het eindklassement voor zijn rekening. Toch was het wielerpeloton nog een dagje in de mooiste streek van Italië gebleven, voor een officieus einde aan de Giro della Toscana. In Peccioli stond namelijk zoals altijd de Coppa Sabatini op de kalender.

De renners hadden geen lange verplaatsing achter de rug. Pontedera, gisteren aankomstplaats in de tweede etappe van de Giro della Toscana, ligt op nog geen twintig kilometer van Peccioli. Een lokaal rondje in en om Peccioli vormde het parkoers van de dag. Steevast zou de laatste kilometer omhoog lopen. Vorig jaar won Eduard Prades hier; hij nam de maat van Maurits Lammertink.

Battistrada

Allereerst was er een circuit van 21 kilometer, dat drie keer werd afgelegd. Vervolgens een rondje van 12,2 kilometer dat zes keer de revue passeerde. Genoeg reden voor Davide Ballerini, in het Italiaanse tricot, om de aanval te zoeken. Hij kreeg de Uruguayaan Fabricio Ferrari mee. Het duo liep al snel meer dan tien minuten uit op het peloton.

De battistrada verloren echter snel van hun pluimen. Het koersgemiddelde van nog geen veertig kilometer per uur toonde de zwaarte van het parkoers aan. De vluchters werden met nog een ronde te gaan ingerekend. Movistar en Bardiani-CSF hielden het tempo hoog, voor Giovanni Visconti respectievelijk Sonny Colbrelli. Die twee zijn volgend jaar overigens ploeggenoten bij Bahrain-Merida.

Een groep van vijftig renners stormde op de slotklim af. De sprint bergop werd een prooi voor Colbrelli.

Foto: Cor Vos