Zestien zeges-tellende Dupont in vizier LottoNL-Jumbo

Timothy Dupont staat in de belangstelling van vijf ploegen, waaronder LottoNL-Jumbo. Voor de Belg staat de zegeteller di...

Zestien zeges-tellende Dupont in vizier LottoNL-Jumbo

Timothy Dupont staat in de belangstelling van vijf ploegen, waaronder LottoNL-Jumbo. Voor de Belg, die actief is op het continentale niveau voor Veranda's Willems, staat de zegeteller dit jaar al op zestien stuks.

Timothy Dupont is aan een uitermate sterk seizoen bezig. De Belgische sprinter staat dit jaar al op zestien zeges, waaronder Nokere Koers (waar hij Dylan Groenewegen versloeg, zie foto) en het Kampioenschap van Vlaanderen, voor de rappe Colombiaan Fernando Gaviria.

Het contract van Dupont loopt aan het eind van het seizoen af, maar over belangstelling heeft hij niet te klagen. "Ik kan op dit moment kiezen uit vijf ploegen, waaronder LottoNL-Jumbo", zegt hij in het Franstalige dagblad La Dernière Heure. "Ik zal een team kiezen waar een goede sfeer hangt en waar ik nog steeds de kopman kan zijn in .1- en .HC-koersen."

Dupont zou de opvolger van Moreno Hofland zijn, die hoogstwaarschijnlijk zijn koffers pakt naar Lotto Soudal. "Ik ben geen sprinter van de pure kracht", erkent Dupont, "maar ik ken mijn plaats en ben vrij explosief. Ik had niet verwacht dat ik zo veel zou winnen."

Foto: Cor Vos