Dumoulin: "Focus om iedereen te verslaan was er niet"

Tom Dumoulin kon zich gisteren niet genoeg opladen voor de tijdrit in de Eneco Tour, met een veertiende plek als resulta...

Dumoulin: "Focus om iedereen te verslaan was er niet"

Tom Dumoulin kon zich gisteren niet genoeg opladen voor de tijdrit in de Eneco Tour, met een veertiende plek als resultaat. "Als je de wereldtop wilt kloppen, moet je in staat zijn om jezelf uit elkaar te trekken."

Voor Tom Dumoulin was de tijdrit in de Eneco Tour nimmer een groot doel. De Nederlander van Giant-Alpecin moest dan ook genoegen nemen met een veertiende plek.

"Als je de wereldtop zoals hier wilt kloppen in een tijdrit, moet je in staat zijn om jezelf uit elkaar te trekken", legt Dumoulin tegen De Telegraaf uit. "Dan moet je het parkoers en de bochten aanvallen, maar ik kon dat niet in mezelf oproepen. Ik reed niet slecht, maar dat beetje extra zat er niet in. De focus om iedereen te verslaan, was er niet."

In het algemeen klassement staat Dumoulin twintig seconden achter op leider Rohan Dennis. Het is maar de vraag of hij een rol van betekenis kan spelen in het klassement, maar zijn ploeg focust zich ook nadrukkelijk op de ploegentijdrit van vrijdag in Sittard-Geleen.

"In de ploegentijdrit willen we nog wat laten zien, vervolgt Dumoulin. "We rijden hier met de mannen waarmee we ook het WK rijden. Het klassement hier is weg, maar het is nog wel een goede voorbereiding met het oog op Qatar."