Froome-helper König naar Bora-hansgrohe

Leopold König pakt na twee seizoenen zijn koffers bij Team Sky. De Tsjech tekent een contract voor drie jaar bij Bora-ha...

Froome-helper König naar Bora-hansgrohe
  • BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe

Leopold König pakt na twee seizoenen zijn koffers bij Team Sky. De Tsjech tekent een contract voor drie jaar bij Bora-hansgrohe, de nieuwe formatie van onder andere Peter Sagan.

Leopold König rijdt volgend jaar in het nieuwe shirt van Bora-hansgrohe, waar de Tsjech het kopmanschap in de Tour de France krijgt. Voor König is het een terugkeer op het oude nest, want hij reed in 2011 tot en met 2014 voor NetApp-Endura, de uiteindelijke opvolger van Bora-hansgrohe. De afgelopen twee jaar was hij een goede helper voor onder andere Chris Froome bij Team Sky.

"Een aantal jaar geleden pikte dit team mij op bij een kleine continentale ploeg", zegt König in het persbericht. "Ze gaven mij de kans om aan de grootste koersen ter wereld mee te doen en om mezelf te ontwikkelen als renner. Toen ik hoorde van het nieuwe project en de ambities, voelde het als thuiskomen op de plek waar het voor mij allemaal begon. Ik ben er klaar voor om de komende jaren mijn best te doen en onze ambitieuze doelen na te jagen."

Bora-hansgrohe treedt volgend jaar toe tot de WorldTour. Bij de Duitse formatie hebben onder andere Peter Sagan, Rafal Majka en Maciej Bodnar getekend voor 2017.

Foto: Cor Vos