Sagan: "Deze titel is heel belangrijk voor me"

Peter Sagan is de eerste Europees kampioen in de geschiedenis van het wegwielrennen. De Slowaak was oppermachtig in het...

Sagan: "Deze titel is heel belangrijk voor me"
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan kroonde zich vandaag tot de eerste Europees kampioen wielrennen. De huidige wereldkampioen was in oplopende sprint verreweg de snelste. Sagan zelf was zich niet bewust van het feit dat het EK voor de eerste keer werd georganiseerd. "Was er vorig jaar geen EK? Dan ben ik heel blij met deze titel."

De Slowaak kreeg het niet cadeau vandaag, want bij aanvallen reed hij telkens achter de feiten aan. Maar door de hulp van onder meer Frankrijk kon Sagan zich lang schuilhouden in het peloton. "Ik was naar hier gekomen met een doel. Ik wilde er iets van maken. Het was geen eenvoudige wedstrijd, het tempo lag namelijk heel hoog. Zeventien keer die beklimming, dat voelde ik toch wel in mijn benen. 236 kilometer is ook niet niks, maar het was voor iedereen lastig. Dat zag je in de laatste twee ronden."

De honger van Sagan is nog niet gestild, want de Tinkoff-renner start morgen al in de Eneco Tour. "Deze titel is heel belangrijk voor mij, maar veel tijd heb ik niet om ervan te genieten. Morgen start ik in de Eneco Tour. Ik hoop daar WorldTour-punten te sprokkelen. Vervolgens zal ik me op het wereldkampioenschap gaan richten."

Foto: Cor Vos