Etixx-Quick Step heeft verschillende troeven voor de Eneco Tour

Etixx-Quick Step zal met een waar dreamteam aan de start verschijnen voor de Eneco Tour. Ploegleider Tom Steels heeft da...
Etixx-Quick Step heeft verschillende troeven voor de Eneco Tour

Morgen gaat de Eneco Tour van start. Een van de teams om naar uit te kijken is Etixx-Quick Step. De Belgische formatie verschijnt met een ijzersterk achttal aan de start in Bolsward. Voor ploegleider Tom Steels staat nog niet vast wie de absolute kopman is. "We hebben voor het algemeen klassement meer kaarten om te spelen."

Etixx-Quick Step reist dan ook met een uitstekend team af naar Nederland. Iljo Keisse, Niki Terpstra, Zdenek Stybar, Tony Martin, Tom Boonen, Matteo Trentin, Bob Jungels en Marcel Kittel zullen de meerdaagse race aanvatten. "De Eneco Tour zal niet makkelijk worden, met alle kasseien, heuvels en twee etappes tegen de klok, maar we zijn erg gemotiveerd om onze stempel op de koers te drukken. We kunnen op het vlakke en in de tijdrit meespelen, dus we hopen daarin goede resultaten te behalen."

Doordat er twee tijdritten op het menu staan zal een goed resultaat daar automatisch leiden tot een goede uitgangspositie in het algemeen klassement. Steels beseft dat hij, met onder meer de winnaar van 2013 Stybar, meerdere kanten op kan met zijn renners. "Met Jungels, Terpstra en Martin hebben we verschillende troeven voor het klassement, maar we zullen alles dag voor dag bekijken. Je hebt nog de gouden kilometer en daar moeten we ook rekening mee houden. Die seconden kunnen aan het einde van de week erg belangrijk zijn. Ik weet zeker dat het een spannende koers gaat worden en het aan zal komen op de laatste rit, de verschillen zullen tot dan toe niet heel groot zijn."

Foto: Cor Vos 

Laatste nieuws