Conti over positieve plas: 'Mij treft alle blaam, niet Wilier-Southeast'

Samuele Conti werd betrapt op het gebruik van een groeihormoon. De Italiaan wil zijn ploeg Wilier-Southeast zuiveren van...

Conti over positieve plas: 'Mij treft alle blaam, niet Wilier-Southeast'

Samuele Conti werd betrapt op het gebruik van een groeihormoon. De Italiaan wil zijn ploeg Wilier-Southeast zuiveren van alle blaam.

Dat meldt Tuttobiciweb. Gisterenavond belde de Italiaanse wielrenner nog laat naar de redactie. "Excuseert u mij voor het late tijdstip van bellen", meldde Conti. "Maar ik zal kort zijn. Ik wil laten weten dat met dit positieve dopinggeval de ploeg helemaal niets te verwijten valt."

De Italiaan zei dat de ploeg er alles aan doet om de dopingplaag uit de wielersport te verbannen. "Wat er nu is gebeurd, is alleen mijn verantwoordelijkheid. Maar vraag me niet wat er precies is gebeurd. Ik heb mijn uitleg gedaan aan de UCI, zij hebben het begrepen."

'Niks verkeerd gedaan'

"Ik heb helemaal niks gedaan wat niet mocht, niks illegaals", ging de renner van Wilier-Southeast verder. "Maar jullie zullen alles te weten komen als de UCI een volgend statement naar buiten brengt."

De renner wilde echter benadrukken dat Wilier-Southeast geen blaam treft. "De ploeg van Angelo Citracca heeft niets met deze positieve plas te maken. Ik ben de enige verantwoordelijke. Ik weet dat ik geen grote kampioen ben en het nooit zou kunnen worden. Ik ben alleen een eerlijke fietser geweest die ontzettend van deze sport houdt. Ik ben bereid de consequenties voor ogen te zien en deze sport te verlaten mocht ik geschorst worden. Maar de ploeg heeft hier niets mee te maken."

Manager Citracca had geen goed woord over voor Conti. "Samuele zet de banen van veertig mensen op het spel, met daarbij het leven van hun families", gaat de manager van Wilier-Southeast verder. "Ik heb met hem gesproken. Hij had het over het nemen van vitaminesupplementen. Maar dat is een excuus van een stommeling."

Hij dreigt zelfs zijn renner voor de rechter te slepen. "Ik geloof deze bullshit allemaal niet. Het is een echte schok. Als ploeg zijn we verbijsterd en we zijn klaar om hem voor het gerecht te slepen." Echt geholpen heeft het groeihormoon niet; Conti wist alleen in 2014 twee derde plaatsen te behalen.