HomeNieuwsFrancesco Gavazzi schrijft Memorial Marco Pantani bij op erelijst

Francesco Gavazzi schrijft Memorial Marco Pantani bij op erelijst

In de Memorial Marco Pantani kwam Francesco Gavazzi als winnaar op het uitslagenblad. De Italiaan klopte Matteo Busato en Paolo Totò.

Als derde semi-klassieker in de lijst van Italiaanse koersen deze week was het de beurt aan de Memorial Marco Pantani. Rond Cesenatico, de plaats waar De Piraat begraven ligt, was zoals ieder jaar een parkoers uitgestippeld. Daarin driemaal de beklimming van de Montevecchio.

In het eerste uur was er niemand die weg kon komen van het peloton. Het tempo lag enorm hoog op weg naar de eerste beklimming van de Montevecchio. Dan toch twee Italianen die zich konden afscheiden. Marco Frapporti van Androni-Sidermec had zoals altijd de neus voor de vroege vlucht. Hij nam Alessandro Tonelli met zich mee op avontuur. Ook de renner van Bardiani-CSF staat te boek als een pure aanvaller.

Te zwaar of toch een sprint?

In het verleden kwamen hier renners als Sacha Modolo en Elia Viviani bovendrijven, de pure sprinters. Maar ook Fabio Felline en vorig jaar Diego Ulissi stonden op de erelijst, dus het was een beetje kiezen tussen twee categorieën. Zou een sprinter hier de zege pakken of een klassieke renner?

Caja Rural-Seguros RGA wilde er in ieder geval een harde koers van maken. Ze raapten halfweg koers de twee vluchters op. Toch ging Tonelli nog een keer op pad, deze keer in een groep van zeven. Daarbij ook Davide Rebellin. Tonelli moest noodgedwongen een einde maken aan zijn tocht voorin de koers, hij viel.

Een groep van 21 renners kwam in de heuvelachtige fase weg en pakte een minuut voorsprong op een achtervolgend peloton. Belangrijkste namen erbij waren die van Francesco Gavazzi (Androni-Giocattoli) en Davide Rebellin (CCC). De groep van 21 ging uitmaken wie de zege zou pakken.

Een aanval van Gianfranco Zilioli kon niet vermijden dat het een groepssprint werd. Daarin was Francesco Gavazzi de snelste.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...