Boom gaat met Astana voor eindwinst in Eneco Tour

Lars Boom is de kopman van de Astana-ploeg in de Eneco Tour. De Noord-Brabander gaat op jacht naar een tweede eindwinst...

Boom gaat met Astana voor eindwinst in Eneco Tour
  • Astana Astana

Lars Boom is de kopman van de Astana-ploeg in de Eneco Tour. De Noord-Brabander gaat op jacht naar een tweede eindwinst in de WorldTour-koers.

De ploeg maakte gisteren haar selectie voor de wedstrijd bekend. Naast Lars Boom is ook Laurens de Vreese van de partij. Lieuwe Westra doet niet mee aan de Nederlands-Belgische koers.

De Nederlander heeft goede herinneringen aan de Eneco Tour. In 2012 won hij het algemeen klassement. Ook werd hij tweede in 2014. In 2010 werd hij zesde. Nog nooit won hij een etappe in de rittenkoers, terwijl hij wel al vaak genoeg in de top drie van een rituitslag te vinden was.

Nieuwe ploeg

Het zal een van de laatste kunstjes van Boom in het blauwe Astana-tricot zijn. De ex-wereldkampioen veldrijden keert namelijk terug naar zijn oude stal. Hij tekende een contract voor twee jaar bij LottoNL-Jumbo.

Naast Boom en De Vreese starten de Oekraïner Andriy Grivko, de Let Gatis Smukulis, de Italiaan Andrea Guardini en de Kazakken Dmitriy Gruzdev, Alexey Lutsenko en Ruslan Tleubayev. De Eneco Tour gaat maandag van start met een rit in lijn van en naar Bolsward. Een dag later staat voor de kopman van Astana een belangrijke etappe op het programma. De individuele tijdrit in Breda staat met rood aangestipt.

Foto: Cor Vos