Swift eerste transfer nieuwe Chinese Lampre-ploeg

Ben Swift trekt naar de Chinese opvolger van Lampre-Merida. De Brit vertrekt na zeven seizoenen bij zijn huidige werkgev...

Swift eerste transfer nieuwe Chinese Lampre-ploeg
  • Ben Swift Ben Swift

Ben Swift trekt naar de Chinese opvolger van Lampre-Merida. De Brit vertrekt na zeven seizoenen bij zijn huidige werkgever Team Sky.

Dat maakte de nieuwe Chinese ploeg bekend in een persbericht. "De eerste renner die een deal sloot met het project TJ Sport is een toprenner: Ben Swift", klinkt het in het bericht.

Ben Swift begon zijn carrière bij Katusha in 2009. Een jaar later reed hij voor Team Sky, dat tot nu toe nog altijd zijn werkgever. De Brit doet het vooral goed in Milaan-San Remo. In 2014 werd hij er derde en dit jaar ging alleen Arnaud Démare hem voor.

Meer succes

"Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe professionele kans", stelt de Britse sprinter in het persbericht. "Ik kijk ernaar uit een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te starten." De Brit denkt dat hij zich nog veel kan ontwikkelen als renner. "Ik hoop dan ook dat ik meer successen kan boeken in de toekomst. Ik wil Sir Dave Brailsford bedanken, net als heel Team Sky, voor de laatste zeven jaar."

Swift stelde verder een goed gevoel te hebben bij de nieuw op te zetten ploeg met Chinese sponsoring. "TJ Sport toonde veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. Een nieuw project trekt mij meteen aan. Dat, plus het feit dat de fundering van 25 jaar in de top van de wielersport aanwezig was, was belangrijk. Ik zal een hoop ervaring en een hoge mate van professionalisme tegenkomen."

Foto: Cor Vos