HomeNieuwsEuropees Kampioenschap: Malle beste junior op de weg, Eekhoff vierde

Europees Kampioenschap: Malle beste junior op de weg, Eekhoff vierde

Nicolas Malle schreef tijdens het Europees Kampioenschap de wegwedstrijd voor junioren op zijn naam. De Fransman was de...

Nicolas Malle schreef tijdens het Europees Kampioenschap de wegwedstrijd voor junioren op zijn naam. De Fransman was de beste op de Côte de Cadoudal.

Na de gesloten vrouwenkoers van vanochtend, waarin de Duitse Liane Lippert de tegenstand achterliet op de aankomst in Plumelec, was het tijd voor de junioren mannen. De vrouwen vanochtend legden in vijf rondjes 69,5 kilometer af. De mannen deden er vier rondes van 13,9 kilometer bij. Het totaal kwam neer op 125,1 kilometer.

Negen keer de Côte de Cadoudal dus, de bekende kuitenbijter in Plumelec. Aanvankelijk zou de start om 14.00u plaats vinden, maar wegens technische redenen was deze veertig minuten vervroegd. Voor Nederland stonden zes junioren aan de start. Nils Eekhoff en Jarno Mobach reden woensdag al de tijdrit. Daarin werd Mobach zesde. Mitch Groot, Lars van den Berg, Ide Schelling en Dennis van der Horst waren de anderen.

Eekhoff sterk

Laurens Huys was de eerste die de aanval zocht. De Belg kreeg in zijn poging bijval van een drietal renners. Even later sloten nog twee renners aan. De Fransen hadden twee manschappen in de kopgroep. Nils Eekhoff zette zich op kop van het peloton. Halfweg de koers werden de zes gegrepen.

Bij een nieuwe aanvalspoging besloot Eekhoff mee te gaan. De negen pakten een minuut. Tot laat in de finale bleven ze op kop, waarna het negental werd gereduceerd tot een groep van zes. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg de voorsprong van de kopgroep 22 seconden. Dus werd de vraag wie het Europees Kampioenschap voor junioren zou winnen nog altijd niet beantwoord.

De Sloveen Tadej Pogacar en de Italiaan Samuele Battistella bleven als laatste van de kopgroep over. Toen Filippo Zana (Italië) bij het groepje achtervolgers aansloot, maakte die groep weer de oversteek naar het kopduo. De zeven vooraan hadden dan nog steeds een halve minuut op het peloton. Zana probeerde door te zetten. Met alleen de Côte de Cadoudal nog te beklimmen, bedroeg de voorsprong nog vijftien seconden op het aanstormende peloton.

De Italiaan zette stug door. Het achtervolgende groepje kwam echter in de laatste bocht terug. Een van de twee Fransen, Nicolas Malle, sprintte naar de Europese titel. Nils Eekhoff viel net naast het podium, hij werd vierde.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bijzonder beeld: Daniel Felipe Martínez rijdt op training door het stromende water

Van de Colombiaan van INEOS Grenadiers verscheen namelijk een filmpje op internet dat hij...

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te...

Tim Merlier steekt ambitie niet weg: ‘Pas tevreden met de Europese trui’

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de...

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Meer zoals dit

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te...

Tim Merlier steekt ambitie niet weg: ‘Pas tevreden met de Europese trui’

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de...

Vuelta | Selecties druppelen binnen: deze renners staan aan de start in Utrecht

De Tour de France lijkt nog maar amper afgelopen, maar het is toch echt...