Vanmarcke naar Eneco Tour ondanks hoogzwangere vrouw

Sep Vanmarcke start volgende week maandag in de Eneco Tour. Zijn hoogzwangere vrouw Hanne, morgen uitgerekend, reist mee...

Vanmarcke naar Eneco Tour ondanks hoogzwangere vrouw
  • Sep Vanmarcke Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke start volgende week maandag in de Eneco Tour. Zijn hoogzwangere vrouw Hanne, morgen uitgerekend, reist mee.

Dat vertelt de Belg van LottoNL-Jumbo in een interview met Het Nieuwsblad. "Mijn hoogzwangere vrouw Hanne gaat mee naar Friesland. Als het tijd is om het kraambed op te zoeken, knijp ik onmiddellijk de remmen dicht", aldus de nummer drie uit de Ronde van Vlaanderen.

"Het is een bizarre tijd, nogal irritant", stelt de Belg. "Al drie weken lang hangt er een aparte spanning in huis. Mijn vrouw is op 17 september uitgerekend. Het lijkt er alleen op dat ons dochtertje nog wat langer op zich zal laten wachten." Eerder deze week hakte de renner van LottoNL-Jumbo de knoop door. "Ik neem de Eneco Tour erbij. Desnoods is de bevalling maar in Nederland."

WK Qatar

De laatste wedstrijd van Vanmarcke was de Bretagne Classic-Ouest France eind augustus. "Achteraf was het niet nodig om de Canadese koersen af te zeggen, maar ik deed het wel. Ik kan niet blijven wachten en niets doen. Maar trainen zonder doel is ook niet alles."

Toch denkt de Belg op tijd in vorm te zijn voor het wereldkampioenschap in Qatar. "Ik train nu een paar uur voor ik koers en na de koers rijd ik met de fiets naar huis. Zo simuleer ik met zes à zeven uur op de fiets een klassieker." Na de Eneco Tour start Vanmarcke nog in de Eurométropole Tour. "En ik rijd de ploegentijdrit op het WK. Zo kan ik me aanpassen aan de hitte in Qatar."

Met wat voor rol ziet de Belg zichzelf starten op het WK? "Na de geboorte van ons dochtertje volgt er een nieuw gesprek. Normaal zijn Boonen en Van Avermaet de twee vooruitgeschoven namen. Ik hoop net als alle andere klassieke renners mijn werk te kunnen doen in de finale."

Foto: Cor Vos