'Pellizotti naar Bahrain-Merida, ook Viviani krijgt aanbieding'

Franco Pellizotti moet vanaf volgend jaar een renner zijn van Bahrain-Merida. De olympisch kampioen omnium kan zijn land...

'Pellizotti naar Bahrain-Merida, ook Viviani krijgt aanbieding'

Franco Pellizotti moet vanaf volgend jaar een renner zijn van Bahrain-Merida. De olympisch kampioen omnium kan zijn landgenoot zomaar volgen.

Dat stellen La Gazzetta dello Sport en Cyclingpro.net. "De rijke ploeg gaat waarschijnlijk nog meer Italianen aan hun ploeg toevoegen." Eerder werden al zeven Italianen, waaronder Vincenzo Nibali, aan de selectie voor de nog op te zetten ploeg toegevoegd.

"Franco Pellizotti is dicht bij het tekenen van een contract en kan na vijf jaar de ploeg van Savio gaan verlaten", stelt Cyclingpro.net. De Italiaan was al eens ploeggenoot van Nibali bij het oude Liquigas. Hij won twee etappes in de ronde van zijn eigen land. Ook werd hij er vierde in 2008.

Olympisch kampioen

Maar volgens La Gazzetta heeft Bahrain-Merida zijn pijlen op nog een Italiaanse renner gericht. "Gisteren bij de start van de Coppa Agostoni verspreidde het gerucht zich dat de Bahreinse ploeg Elia Viviani een aanbod heeft gedaan." De Italiaan heeft een aflopend contract bij zijn huidige werkgever Team Sky.

De Italiaan werd op de afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro olympisch kampioen op de baan. Dat deed Viviani op het onderdeel omnium. Ook Viviani reed in het verleden samen met de tweevoudig winnaar van de Ronde van Italië. "Maar ook Team Sky probeert de Italiaan nog aan zich te binden", stelt de roze Italiaanse krant.

Foto: Cor Vos