WK Qatar: Australië rekent op sprinters Ewan en Matthews

Caleb Ewan en Michael Matthews zijn allebei kopman van de Australische ploeg op het wereldkampioenschap komende maand in...

WK Qatar: Australië rekent op sprinters Ewan en Matthews
  • Caleb Ewan Caleb Ewan
  • Michael Matthews Michael Matthews

Caleb Ewan en Michael Matthews zijn allebei kopman van de Australische ploeg op het wereldkampioenschap komende maand in Qatar.

Dat maakte de Australische wielerbond bekend in een persbericht. De Aussies mogen negen renners aan de start brengen van de wegkoers. Vorig jaar pakte Michael Matthews het zilver op het wereldkampioenschap in Richmond. Hij won de pelotonsprint achter Peter Sagan.

Matthews en Ewan, dit seizoen nog beiden van Orica-BikeExchange, leiden de troepen. Ewan wist zowel bij de junioren als de beloften al eens zilver te pakken op het wereldkampioenschap. Parijs-Roubaix-winnaar Matthew Hayman, Mitchell Docker en Luke Durbridge zijn drie anderen van de Australische WorldTour-formatie die ook het geel-groene tenue aantrekken.

Dennis voor goud

Adam Hansen, Mark Renshaw, Heinrich Haussler en Zak Dempster zijn de andere vier in de WK-formatie van Australië. Durbridge werkt ook de tijdrit af, dat doet hij met Rohan Dennis. De Australiër van BMC gaat net als vorig jaar voor de wereldtitel in het tijdrijden.

Bij de vrouwen richt de aandacht zich vooral op de sprintster Chloe Hosking. Zij won onder meer La Course dit jaar. Ook Sarah Roy, onlangs nog winnares van een etappe in de Boels Rental Ladies Tour, en Katrin Garfoot zijn kopvrouwen. Bij de vrouwen brengt Australië zeven rensters aan de start.

Het wereldkampioenschap vindt volgende maand plaats in Qatar.

Foto: Cor Vos