Gallopin na overwinning op Citadel van Namen: 'Had veel stress'

Tony Gallopin boekte gisteren in de Grand Prix de Wallonie zijn eerste seizoenszege. De Fransman was achteraf heel erg o...

Gallopin na overwinning op Citadel van Namen: 'Had veel stress'
  • Tony Gallopin Tony Gallopin

Tony Gallopin boekte gisteren in de Grand Prix de Wallonie zijn eerste seizoenszege. De Fransman was achteraf heel erg opgelucht.

In de finale kwam de Fransman van Lotto Soudal met zes anderen op kop te zitten. Kort voor de Citadel van Namen werden zij gegrepen. Op een kilometer van de streep kon Gallopin nog een keer versnellen, hij werd niet meer bijgehaald. Ook al was het heel nipt, Petr Vakoc kon net niet meer over de Fransman heen komen.

"Ja, die kwam uiteindelijk nog heel dichtbij", aldus Gallopin op de website van Lotto Soudal. "In de laatste vijftig meter had ik veel last van stress. Maar gelukkig volstond het om de overwinning binnen te halen."

Goede ploeg

"De ploeg heeft perfect werk geleverd", vervolgde hij zijn relaas. "Ze reden de hele dag achter de vlucht. We zaten steeds vooraan. Op de voorlaatste helling plaatste ik een versnelling op het goede moment. We hadden goede renners mee in die groep, vooral Bakelants was heel sterk."

Gallopin had na het samentroepen voor de Citadel van Namen nog even een herstelmoment. "Ik zocht mijn eigen ritme en schoof rustig op. Hoe verder op de klim, hoe beter ik me voelde. Ik voelde me goed om aan te vallen en ben vol aangegaan. Ik kon gelukkig het tempo volhouden. Twee jaar geleden werd ik hier tweede, nu kon ik het wel afwerken."

De Fransman is een van de geselecteerden voor de Franse ploeg op het Europees kampioenschap in Plumelec. "De ploeg gaf me toestemming mijn programma daarop aan te passen", vertelt Gallopin. "De vorige jaren ging ik naar de Canadese klassiekers, nu reed ik de Tour of Britain. Daarna kwam ik naar de Grand Prix de Wallonie."

De Fransman voelt zich goed onder het vertrouwen van zijn ploeg. "In Groot-Brittannië werd ik daardoor iedere dag beter. Ik wilde daar een rit winnen, maar dat lukte helaas niet. Ik hoop op het EK zondag goed voor de dag te komen."

Foto: Cor Vos