Lefevere en Sergeant vinden Europees Kampioenschap overbodig

Managers Patrick Lefevere en Marc Sergeant zien de meerwaarde van het Europees Kampioenschap niet en vinden het een over...

Lefevere en Sergeant vinden Europees Kampioenschap overbodig

Managers Patrick Lefevere en Marc Sergeant zien de meerwaarde van het Europees Kampioenschap niet en vinden het een overbodig evenement.

Dat stellen de Belgische ploegleiders tegen Het Nieuwsblad. "Ik vind zo'n EK echt helemaal niets", aldus Lefevere. De manager van Etixx-Quick Step vraagt zich af wat de toegevoegde waarde van het evenement in Plumelec is.

"In godsnaam, de toegevoegde waarde? Ik moet straks acht renners afstaan aan verschillende nationale ploegen", aldus de Belg die altijd een uitgesproken mening heeft. "En wat krijg ik ervoor terug? Dat ze straks een wedstrijd rijden in een shirt en broek waar mijn sponsors niet of nauwelijks op te vinden zijn?"

Kosten

"Ik ben er alleen mijn geld maar aan kwijt", gaat hij furieus verder. "Er moet een bus vanuit de Vuelta komen. Ik moet materiaal betalen en ben er mijn mecaniciens en soigneurs kwijt aan dat evenement. Ik kan er geen bedrag op zetten, maar ze ontnemen zo mijn geld."

Marc Sergeant van Lotto Soudal klaagt vooral over een overvolle kalender. "Moet daar nog een wedstrijd bij? Een dag voor de start van de Eneco Tour? Een slechte timing", staat hij zijn landgenoot bij. "Bijvoorbeeld Tiesj Benoot. Hij wil dolgraag het Europees Kampioenschap afwerken. Maar hij wil net zo graag daags daarna de Eneco Tour rijden. Hij gaat dat ook doen, maar het is een hels karwei om hem op tijd in Bolsward te krijgen."

Het Europees Kampioenschap startte vanochtend. Het leverde voorlopig een titel op voor Italië, Frankrijk en Duitsland.