HomeNieuws'Tricolore' Nizzolo schrijft Coppa Bernocchi bij op erelijst

‘Tricolore’ Nizzolo schrijft Coppa Bernocchi bij op erelijst

De Coppa Bernocchi viel ten prooi aan Giacomo Nizzolo. In Legnano was de Italiaans kampioen de snelste in een sprint, vo...

De Coppa Bernocchi viel ten prooi aan Giacomo Nizzolo. In Legnano was de Italiaans kampioen de snelste in een sprint, voor een duo van Bardiani.

Legnano vormde het decor van de opening van het Italiaanse najaar. Een reeks semiklassiekers in september en oktober leidt tot het einde van het seizoen in Europa. Met een heuvelachtig parkoers dat in het midden van de wedstrijd zeven keer moest worden afgelegd, was er genoeg mogelijk. Toch zouden er na die plaatselijke ronde nog dertig vlakke kilometers volgen.

Vorig jaar brak Vincenzo Nibali met de traditie van sprinters die wonnen in Legnano. De destijds Italiaans kampioen reed weg uit een groepje en kwam solo over de streep. Ook dit jaar stond de Italiaans kampioen aan het vertrek; Giacomo Nizzolo was topfavoriet.

Sprint

De hele koers zou eigenlijk een lange voorbereiding op de sprint worden. Met Sacha Modolo, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo en Sonny Colbrelli stond de Italiaanse sprintelite namelijk aan de start. Acht renners probeerden toch een poging te wagen de sprint te ontlopen. Daarbij Dion Beukeboom.

Colbrelli wilde niet sprinten tegen de op papier snellere namen. In de heuvelachtige fase trok hij in de aanval. Uiteindelijk bleek alleen Ricardo Vilela sterk genoeg om bij hem aan te haken. Het duo moest wel nog 25 kilometer samen voorop rijden. Het tweetal bleek echter voer voor de kat.

De sprint werd uiteindelijk een tocht naar de overwinning voor Giacomo Nizzolo. Hij klopte de Italianen Nicola Ruffoni en Paolo Simion. Beiden rijden voor de ploeg Bardiani-CSF. Voor de sprinter van Trek is het de eerste overwinning als Italiaans kampioen. Hij klopte Gianluca Brambilla voor de Italiaanse titel.

Foto: Cor Vos