HomeNieuwsEuropees kampioenschap: goud voor Brunel bij tijdrit junioren mannen

Europees kampioenschap: goud voor Brunel bij tijdrit junioren mannen

Alexys Brunel is de nieuwe Europees kampioen tijdrijden bij de junioren. De Fransman klokte de beste tijd in Plumelec, J...

Alexys Brunel is de nieuwe Europees kampioen tijdrijden bij de junioren. De Fransman klokte de beste tijd in Plumelec, Jarno Mobach werd zesde.

Een 25,4 kilometer lang parkoers bepaalde wie zich een jaar lang Europees kampioen tijdrijden bij de junioren mannen mocht noemen. Start was in Josselin, aankomst in Plumelec. Op de Côte de Cadoudal. Vanmorgen had Italië goud en zilver gepakt bij de vrouwen junioren.

De Spanjaard Iñigo Elosegui Momene zette een eerste richttijd neer. Hij legde het parkoers af in 37 minuten en 18 seconden. Op dat moment was de Spanjaard ruim sneller dan de anderen. Eerste Nederlander die van start ging was Nils Eekhoff. Inmiddels had de Tsjech Jakub Otruba een tijd op de tabellen gereden van 36’39”.

Mobach

De andere Nederlander aan de start was Jarno Mobach. Het jonge talent gaat vanaf volgend jaar deel uitmaken van de opleidingsploeg van Sunweb-Giant. Na hem startten nog maar twee renners. De Fransman Alexys Brunel bracht met 35 minuten en 58 seconden een scherpe tijd aan de meet.

Mobach kwam aan het eerste tussenpunt door met een vierde tijd. Hij was met 20’53” negen seconden trager dan de Noorse topfavoriet Iver Knotten. De Fransman Brunel had echter beter ingedeeld en verteerde de Côte de Cadoudal beter dan Knotten. Elf seconden in het voordeel van de Fransman scheidden de twee.

Ook de Zwitser Marc Hirschi eindigde in een tijd van 36’09”. Mobach viel helemaal stil in het tweede gedeelte. Een tijd van 36’35” was het resultaat. Dat was voorlopig de zesde tijd. De tijd van de Fransman Brunel werd niet meer verbeterd. Hij werd Europees kampioen.

Foto: Cor Vos