HomeNieuwsEuropees Kampioenschap: Italië goud en zilver bij tijdrit junioren vrouwen

Europees Kampioenschap: Italië goud en zilver bij tijdrit junioren vrouwen

Lisa Morzenti werd Europees juniorenkampioen op de tijdrit bij de vrouwen. De Italiaanse versloeg een landgenote en een...

Lisa Morzenti werd Europees juniorenkampioen op de tijdrit bij de vrouwen. De Italiaanse versloeg een landgenote en een Française.

De Italiaanse klokte over het 12,7 kilometer lange parkoers een tijd van 19 minuten en 2 seconden. De Côte de Cadoudal ligt aan het einde van het parkoers, dat was ook het geval in de ploegentijdrit van de Tour de France vorig jaar.

Morzenti wist haar landgenote Alessia Viglia af te houden voor de gouden medaille. Ze was veertien seconden langzamer. Acht seconden daarachter in de stand kwam de Française Juliette Labous, zij greep de bronzen medaille. Karlijn Swinkels was de beste Nederlandse. Ze startte als laatste en kon een tijd van 19 minuten en 46 seconden noteren, goed voor een zesde plaats.

Programma vanmiddag

Later op deze dag werken ook de mannen junioren en de beloften hun tijdrit af in Plumelec. Het rondje wat de junioren vrouwen vanochtend reden, rijden de junioren en beloften mannen tweemaal. De junioren vrouwen kwamen uit op 12,7 kilometer, de mannen in de twee categorieën op 25,4 km.

Nils Eekhoff en Jarno Mobach zijn de Nederlanders die de juniorentijdrit voor hun rekening nemen. Pascal Eenkhoorn is de enige mannenbelofte die de KNWU heeft afgevaardigd in Frankrijk. De junioren starten om 13.00u aan hun tijdrit, twee uur later vertrekt de eerste belofte.

Foto: Cor Vos