Curvers en Ten Dam verlengen contract Giant-Alpecin met één jaar

Zowel Roy Curvers als Laurens Ten Dam blijft langer bij Giant-Alpecin. De twee zijn volgend jaar te zien in het tenue va...

Curvers en Ten Dam verlengen contract Giant-Alpecin met één jaar

Zowel Roy Curvers als Laurens Ten Dam blijft langer bij Giant-Alpecin. De twee zijn volgend jaar te zien in het tenue van Sunweb-Giant.

Dat meldt de ploeg in een persbericht. Curvers rijdt al sinds 2008 voor de ploeg en start dus aan zijn tiende seizoen. "Daar ben ik blij mee. Ik ben tevreden met de contractverlenging, want het geeft aan dat de ploeg nog vertrouwen in me heeft."

Curvers stelt dat het team in een ontwikkelingsfase zit. "Er komen goede renners en toptalenten door, die allemaal de komende jaren gaan groeien. Ik wil daaraan bijdragen en goede resultaten met ze neerzetten."

Klassementsmannen

Ten Dam op zijn beurt voelde in de afgelopen Tour de France dat hij nog wilde doorgaan met koersen. "De jongere renners kunnen nog steeds profiteren van mijn ervaring. Ik ben gemotiveerd om nog een seizoen te werken. Het aantrekken van Wilco Kelderman heeft me ook motivatie gegeven. We hebben een geweldige ploeg met klassementsrenners volgend jaar."

"Roy is een geweldige persoon, die onze filosofie ademt", stelt ploegleider Rudi Kemna in het persbericht. "Zijn parkoerskennis in de belangrijke wedstrijden is cruciaal. Hij zal onze wegkapitein blijven."

Ook over de contractverlenging van Ten Dam was hij te spreken. "Hij voegt veel waarde toe, zowel op als naast de fiets. Een deel van het seizoen in Amerika verblijven en dat combineren met een goed seizoen in Europa kan zeker. Dat heeft hij bewezen. Hij zal belangrijk zijn voor onze klassementsrenners."

Foto: Cor Vos