HomeNieuwsDumoulin wil in 2017 voor klassement in grote ronde gaan

Dumoulin wil in 2017 voor klassement in grote ronde gaan

Tom Dumoulin wil volgend jaar voor een goed klassement in een grote ronde gaan. Welke grote ronde, dat weet de Limburger...

Tom Dumoulin wil volgend jaar voor een goed klassement in een grote ronde gaan. Welke grote ronde, dat weet de Limburger nog niet.

Dat vertelde de renner van Giant-Alpecin, volgend jaar Sunweb-Giant, aan Cyclingnews in de Tour of Britain. Hij stelde later dit jaar de keuze voor zijn grote ronde te maken, afhankelijk van het parkoers van alle grote rondes.

Dit jaar lag de focus voor Dumoulin nog op de tijdritten, vanwege de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor de Limburger begint nu de volgende fase in zijn carrière, zegt hij. En die fase, dat gaat om de grote rondes.

“Waarschijnlijk zal het de grote ronde worden met de meeste tijdritkilometers”, vertelde hij aan het Engelse medium. “Als de ploeg er andere ideeën over heeft moeten we samen beslissen. We gaan kijken welke ronde me het beste zal liggen, ik wil me toeleggen op het rijden van een klassement.”

Vuelta

Dumoulin ontdekte zichzelf in 2015 als min of meer ronderenner, toen hij in de Vuelta a España met de besten mee omhoog ging. Op de voorlaatste dag werd hij door Fabio Aru uit het rood gereden. Uiteindelijk eindigde de Limburger als zesde.

Dumoulin geeft aan dat zijn voorbereiding en voedingspatroon moeten veranderen om de omslag te kunnen maken van tijdrijder naar ronderenner. “Ik weet veel over voeding en ben er de laatste jaren veel mee bezig. Op dat gebied valt nog wat meer te winnen.”

Vaak verliezen tijdrijders die zich willen omscholen naar ronderenner wat vermogen tegen de klok. “Ik hoop dat ik dat niet mee zal maken”, aldus de kopman van Giant-Alpecin. “Tot nu toe heb ik steeds wat gewicht verloren zonder dat het mijn tijdrit schaadde. Op een gegeven moment zal dat wel zo zijn, tot die tijd blijven we proberen.”

De Limburger weet dat hij teleurgesteld kan worden. “Maar tot die tijd zullen we het moeten proberen. Ik moet de volgende jaren steeds verder zien te geraken.” Dumoulin ziet in Wiggins zijn voorbeeld. “Hij bewees dat het mogelijk was een goede tijdrit te rijden en door gewicht te verliezen een grote ronde te winnen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...