Europees Kampioenschap: het volledige programma

Vanaf woensdag staat het Europees Kampioenschap wielrennen op het programma. Maar welke discipline vindt nu wanneer plaa...

Europees Kampioenschap: het volledige programma

Vanaf woensdag staat het Europees Kampioenschap wielrennen op het programma. Maar welke discipline vindt nu wanneer plaats?

Deze week draait het om de Europese Kampioenschappen wielrennen. Die zullen plaatsvinden in het Franse Plumelec. Aanvankelijk zouden de kampioenschappen in Nice georganiseerd worden. Maar de terroristische aanslag op de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet deed de burgemeester van Nice besluiten het evenement te annuleren.

De commissie voor de Europese Kampioenschappen wielrennen besloot om het evenement te verplaatsen naar Plumelec. Ook hadden Yorkshire, de Marken en de regio Trentino zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het EK.

Wie wanneer?

Maar welke discipline wordt nu wanneer afgewerkt en welk geslacht moet wanneer op de fiets? Morgen trappen de junioren vrouwen af. Zij betwisten vanaf 9.30u het onderdeel tijdrit. Drie uur later staan de junioren mannen aan het vertrek voor hun proef tegen de klok. De beloften mannen ronden dan de eerste dag af; vanaf 15.00u rijden zij hun tijdrit.

Op dag twee van het Europees Kampioenschap rijden de beloften vrouwen en de elite vrouwen ook de tijdrit, vanaf 10.30u is dat het geval. De elite mannen komen voor hetzelfde onderdeel vanaf 14.00u op het startschavot.

Vanaf vrijdag worden de wegwedstrijden afgelegd. Om 10.00u starten de junioren vrouwen in Plumelec, vanaf 14.00u gaan de junioren mannen aan de slag. Een dag later begint men al vroeg; de beloften mannen stappen om 8.45u op de fiets. Vijf uur later beginnen de vrouwen aan hun wegwedstrijd.

De mannen elite starten zondag om 10.50u aan het Europees Kampioenschap wegwedstrijd. Onder meer Peter Sagan en Philippe Gilbert zijn van de partij. De Nederlandse selectie werd een tijdje geleden al bekend gemaakt; Wout Poels is kopman van de Nederlanders.