Felline vindt in groene trui beloning voor sterke Vuelta

Fabio Felline verzekerde zich van de groene trui in de Vuelta a España. De Italiaan vond zo een pleister op de wonde van...

Felline vindt in groene trui beloning voor sterke Vuelta
  • Fabio Felline Fabio Felline

Fabio Felline verzekerde zich van de groene trui in de Vuelta a España. De Italiaan van Trek-Segafredo vond zo een pleister op de wonde van het ontbreken van een ritzege.

Als twintigste kwam Felline gisteren over de streep in de slotetappe van de Vuelta a España. Het maakte niet uit, want Alejandro Valverde zat verderop in het peloton de eindzege van Nairo Quintana te vieren. De Italiaan van Trek-Segafredo kon onbedreigd het groen binnen hengelen.

Zijn doel, een etappewinst, kon de alleskunner van Trek-Segafredo niet behalen. Maar door veel aan te vallen pakte hij veel ereplaatsen, wat hem uiteindelijk de puntentrui opleverde. Met een tweede plaats en vier derde plaatsen was hij een van de smaakmakers van de Vuelta. "En daarom voelt deze groene trui aan als een overwinning", stelde hij op de website van zijn ploeg.

Beloning

"Ik zie in deze groene trui een goede beloning voor alles wat ik in deze Vuelta heb gedaan", ging de Italiaan verder. "Het was moeilijk om te winnen. Hier stonden goede renners aan de start. Er zaten altijd betere klimmers tussen in de lange vlucht." Nochtans verschalkte Felline bijvoorbeeld Contador richting Aramon Formigal en was Gesink niet tegen hem opgewassen op de Alto de Aitana.

Felline bedankte zijn ploeggenoten voor hun oplettendheid in de slotrit. "Ze waren gefocust om de trui binnen te halen. Ze zijn dicht bij me gebleven. Ik had nooit het gevoel deze trui te kunnen winnen. Ik was blij dat Valverde niet ging sprinten, daardoor hoefde ik ook mijn best niet te doen in de slotetappe."

De Italiaan droeg de trui op aan zijn familie en aan de ploeg. "Iedereen die er voor me was na mijn afgrijselijke crash in de Amstel Gold Race verdient dit. Het is makkelijk om vrienden te zijn als het goed gaat, maar bij problemen sta je er vaak alleen voor. Deze trui is geen overwinning, maar hij is van grote waarde voor me."