HomeNieuwsVan Avermaet blij met eerste overwinning als Olympisch kampioen

Van Avermaet blij met eerste overwinning als Olympisch kampioen

Greg van Avermaet won gisteren de Grand Prix Cycliste de Montréal. De Olympisch kampioen klopte wereldkampioen Sagan en...

Greg van Avermaet won gisteren de Grand Prix Cycliste de Montréal. De Olympisch kampioen klopte wereldkampioen Sagan en was uiteraard blij.

Van Avermaet reed samen met Sagan en een tiental anderen weg in de laatste plaatselijke ronde in Montréal. In de laatste meters werd koploper Rui Costa bijgebeend, waarna de Olympisch kampioen de wereldkampioen versloeg in een sprint bergop. Derde werd Diego Ulissi.

Vrijdag werd hij tweede achter Sagan in de Grand Prix Cycliste de Québec, zondag waren de rollen omgedraaid. De Belg van BMC kon zijn eerste overwinning als Olympisch kampioen pakken. “Op zo’n manier in een sprint tegen Sagan winnen is goed voor mijn zelfvertrouwen. Het toont dat ik na een goed seizoen nog steeds in vorm ben”, tekende BMC in een persbericht op uit de mond van Van Avermaet.

Niet meer verwacht

Na veel podiumplaatsen in beide Canadese klassiekers, kwam er nu eindelijk de winst. “Ik was er dichtbij in Québec, maar daar was Sagan een maatje te groot. In Montréal was het een zware laatste ronde. Na veel podiumplaatsen kon ik eindelijk eens winnen. Eerste en tweede in deze koersen: meer mocht ik niet verwachten.”

Van Avermaet merkt dat de knop is omgezet sinds zijn ritwinst in de Tour vorig jaar. “Ik wist altijd dat ik meer kon winnen. Dit jaar gebeurt het eindelijk ook, dat is mooi. Dit jaar valt alles op zijn plek en win ik wat mooie koersen. Ik ben als wielrenner waar ik wil zijn.”

“Op vijfhonderd meter van de streep schreeuwde ik tegen Greg: ‘Je kunt het! Je gaat hem winnen!’ Om hem dan zo te zien sprinten, dat was geweldig”, aldus ploegleider Yvon Ledanois. “Met nog 300 meter te gaan kwam hij op kop en hij hield het vol. Niemand anders dan Van Avermaet was de beste renner in Montréal, ook Sagan niet.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het ‘gewoon’

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen...

Giro | Hoe Georg Preidler een splijtzwam werd in de Giro die Tom Dumoulin won: ‘Eigenlijk wilde ik hem ook helemaal niet meenemen’

Op de slotdag van deze Giro gaan we 5 jaar terug in de tijd. Tom Dumoulin won, maar in Team Sunweb zat ook een Oostenrijkse splijtzam. Een reconstructie.

Meer zoals dit

Zwaar teleurgestelde Thomas groots in verlies: ‘Roglic heeft me gesmasht, hij verdient het’

Het leek een dubbeltje op zijn kant te worden tussen Primoz Roglic en Geraint...

Sam Oomen over materiaalprobleem Roglic: ‘Dan staat de wereld even stil’

Ploegmaat Sam Oomen was na afloop logischerwijs door het dolle heen. De Brabander kon...

Bouwman vol emotie na dubbelslag Roglic: ‘Ik dacht dat het voorbij zou zijn na die fietswissel’

Samen met zijn ploegmaten Sam Oomen, Michel Hessmann en Sepp Kuss zat Koen Bouwman...