HomeNieuwsVan Avermaet blij met eerste overwinning als Olympisch kampioen

Van Avermaet blij met eerste overwinning als Olympisch kampioen

Greg van Avermaet won gisteren de Grand Prix Cycliste de Montréal. De Olympisch kampioen klopte wereldkampioen Sagan en...

Greg van Avermaet won gisteren de Grand Prix Cycliste de Montréal. De Olympisch kampioen klopte wereldkampioen Sagan en was uiteraard blij.

Van Avermaet reed samen met Sagan en een tiental anderen weg in de laatste plaatselijke ronde in Montréal. In de laatste meters werd koploper Rui Costa bijgebeend, waarna de Olympisch kampioen de wereldkampioen versloeg in een sprint bergop. Derde werd Diego Ulissi.

Vrijdag werd hij tweede achter Sagan in de Grand Prix Cycliste de Québec, zondag waren de rollen omgedraaid. De Belg van BMC kon zijn eerste overwinning als Olympisch kampioen pakken. “Op zo’n manier in een sprint tegen Sagan winnen is goed voor mijn zelfvertrouwen. Het toont dat ik na een goed seizoen nog steeds in vorm ben”, tekende BMC in een persbericht op uit de mond van Van Avermaet.

Niet meer verwacht

Na veel podiumplaatsen in beide Canadese klassiekers, kwam er nu eindelijk de winst. “Ik was er dichtbij in Québec, maar daar was Sagan een maatje te groot. In Montréal was het een zware laatste ronde. Na veel podiumplaatsen kon ik eindelijk eens winnen. Eerste en tweede in deze koersen: meer mocht ik niet verwachten.”

Van Avermaet merkt dat de knop is omgezet sinds zijn ritwinst in de Tour vorig jaar. “Ik wist altijd dat ik meer kon winnen. Dit jaar gebeurt het eindelijk ook, dat is mooi. Dit jaar valt alles op zijn plek en win ik wat mooie koersen. Ik ben als wielrenner waar ik wil zijn.”

“Op vijfhonderd meter van de streep schreeuwde ik tegen Greg: ‘Je kunt het! Je gaat hem winnen!’ Om hem dan zo te zien sprinten, dat was geweldig”, aldus ploegleider Yvon Ledanois. “Met nog 300 meter te gaan kwam hij op kop en hij hield het vol. Niemand anders dan Van Avermaet was de beste renner in Montréal, ook Sagan niet.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...