Vuelta: Orica-BikeExchange in de wolken na vier ritzeges en podiumplaats

Orica-BikeExchange beleefde een geslaagde Vuelta a España. Met vier ritzeges en het podium met Esteban Chaves kon de plo...

Vuelta: Orica-BikeExchange in de wolken na vier ritzeges en podiumplaats
  • Esteban Chaves Esteban Chaves

Orica-BikeExchange beleefde een geslaagde Vuelta a España. Met vier ritzeges en het podium met Esteban Chaves kon de ploeg niet anders dan blij zijn.

Magnus Cort Nielsen sloot gisteren de succesvolle Vuelta voor Orica-BikeExchange op gepaste wijze af. De Deen won de massasprint in Madrid en pakte daarmee zijn tweede ritzege van de Spaanse ronde. Eerder won hij in Gandía ook de sprint. Voor Orica-BikeExchange was het na ritzeges van Simon Yates en Jens Keukeleire de vierde van de Vuelta.

Daarbij kwam ook een podiumplaats voor Esteban Chaves. De Colombiaan deed zaterdag naar de Alto de Aitana een alles-of-niets-poging. Hij slaagde in zijn opzet Alberto Contador van het podium te kegelen. Chaves werd al tweede in de Giro en kon zo zijn tweede podium in een grote ronde in een jaar bijeen rijden. "Het doel dit jaar was om in twee grote rondes een hoge eindklassering te pakken, dat is wel gelukt", uitte Chaves zijn genoegen op de website van zijn ploeg.

Groot collectief

Ploegleider Neil Stephens was ontzettend blij na de Vuelta. "Twee renners in de top tien, eentje op het podium, vier ritzeges. Allemaal op verschillend terrein en met jonge renners. Het laat zien hoe veelbelovend deze ploeg is." Hij riep Movistar uit als de grote winnaar in deze Vuelta, maar prees zijn ploeg.

"We hebben vier ritzeges gepakt. Daarnaast hebben we in twee of drie etappes geweldig ploegenspel laten zien en alles-of-niets gespeeld. Dat waren belangrijke dagen voor het klassement. En we hebben die plannen geweldig uitgevoerd."

Chaves kijkt al uit naar zijn volgende grote rondes. Of hij kan winnen? "Waarom niet, alles is mogelijk. Wanneer het mijn tijd is, is het voor de winst. Dit jaar was het nog niet mijn tijd. Misschien wel volgend jaar, of over twee of drie jaar. Je weet het niet. Het belangrijkste is dat je blijft proberen, blijft geloven en blijft werken."