HomeNieuwsVuelta: Cort Nielsen sprint in Madrid naar de zege, eindzege voor Quintana

Vuelta: Cort Nielsen sprint in Madrid naar de zege, eindzege voor Quintana

Magnus Cort Nielsen heeft de slotrit van de Ronde van Spanje gewonnen. Voor de Deen betekende de overwinning in Madrid z...

Magnus Cort Nielsen heeft de slotrit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Deen van Orica-BikeExchange bezorgde zichzelf zijn tweede overwinning. Voor zijn team betekende het de vierde ritzege. De leidende positie van Nairo Quintana kwam niet meer in gevaar. 

Het begin van de koers stond in het teken van de gebruikelijke plichtplegingen. Zo dronk eindwinnaar Nairo Quintana een glaasje champagne met zijn teamgenoten en deed hij hetzelfde met zijn concurrenten Chris Froome en Esteban Chaves. In Madrid was het vervolgens Quentin Jauregui die ten aanval trok. De Fransman van Ag2r-La Mondiale kreeg Peter Kennaugh en Loïc Chetout met zich mee. Niet veel later wist Nederlander Koen Bouwman in zijn eentje de overtocht te maken. De renner van LottoNL-Jumbo moest even op adem komen, maar draaide vervolgens volop mee met de andere drie.

Lang bleef de voorsprong rond de minuut hangen, maar op dertig kilometer van de meet schakelde de teams van de sprinters een versnelling bij. Onder leiding van Orica-BikeExchange, Etixx-Quick Step en Movistar nam die voorgift vrij snel af. Op vijf kilometer van het einde werd Chetout als laatste vluchter ingerekend. In de sprintvoorbereiding was er geen team die echt een trein wist op te zetten, waardoor het aankwam op de ultieme jump. Bennati leek op weg naar de zege, maar hij werd nog overvleugeld door Cort Nielsen. Niet veel later kwam ook leider Quintana onder luid gejuich van zijn Colombiaanse fans over de streep. De strijd om de puntentrui lag nog open, maar Fabio Felline wist het tricot met succes te verdedigen.

Foto: Cor Vos