Chaves geeft team de credits na geslaagde coup

Door een matige tijdrit verloor Esteban Chaves de derde plaats in het algemeen klassement. Maar na een coup wist hij de...

Chaves geeft team de credits na geslaagde coup
  • Esteban Chaves Esteban Chaves

Na de tijdrit gaf Esteban Chaves weinig meer voor zijn kansen op het eindpodium, maar na de geslaagde coup van gisteren eindigt hij toch nog boven Alberto Contador. Eerder dit jaar finishte de Colombiaan ook al op het podium van de Giro d'Italia. 

Chaves trok op ruim veertig kilometer van het einde ten aanval op jacht naar de derde plaats in het klassement. Voorafgaand aan de etappe lag de 26-jarige klimmer ruim een minuut achter op zijn grootste rivaal Contador, maar de Spanjaard kon niets meer uitrichten tegen de aanval van Chaves. El Pistolero kwam pas anderhalve minuut later over de streep. "Vanaf begin af aan zeiden we dat het algemeen klassement het belangrijkste was en daarvoor zijn we blijven vechten tot het einde."

"Vandaag was een prachtige etappe en heel mijn leven heb ik ervan gedroomd zo'n epische koers te rijden", zo vervolgt Chaves zijn verhaal. "Om dat dan ook nog met dit team te doen is ongelooflijk. Ik wil de jongens bedanken, Damien Howson in het bijzonder voor wat hij heeft gegeven. Ik ben heel blij en trots om deel uit te maken van dit team en de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Orica-BikeExhange."

Foto: Cor Vos