Quintana: "Froome geeft mijn overwinning meer waarde"

Nairo Quintana is de tiende renner die de Vuelta a España en de Giro d'Italia op zijn naam heeft geschreven. De Colombia...

Quintana: "Froome geeft mijn overwinning meer waarde"

Chris Froome stelde gisteren alles in het werk Nairo Quintana van de troon te stoten, maar de Colombiaanse klimmer gaf geen krimp. Daardoor is Quintana de tiende renner die zowel de Giro d'Italia als de Vuelta a España op zijn naam heeft geschreven. "Ik voelde me goed in de finale, maar het was niet makkelijk voor me."

In de laatste meters reed Quintana nog weg van zijn grootste concurrent voor de eindzege. Dat ontlokte Froome tot een cynisch applausje. "Of ik het ook had gedaan als ik wist dat hij zo zou reageren? Hij heeft dat ook meermalen bij mij gedaan. Aanvallen volgden elkaar op en ik wilde als eerste van ons over de streep. Of we ruzie hebben? Nee. Ik wil hem feliciteren. Froome startte heel vroeg met aanvallen. Ik wil hem bedanken dat hij mijn overwinning meer waarde heeft gegeven."

De kopman van Movistar liet het wederom niet na zijn team te bedanken voor hun inzet. Toch verloor hij nog een helper in de laatste etappe, want José Joaquín Rojas kwam hard in aanraking met het asfalt. De Spaans kampioen liep daarbij een dubbele beenbreuk op. "Al mijn teamgenoten waren fenomenaal, van de eerste tot de laatste etappe. De eindzege is een hommage aan mijn teamgenoten en ook aan Rojas."

Foto: Cor Vos