HomeNieuwsPoels: 'Klaar voor kopmanschap Sky in grote ronde'

Poels: ‘Klaar voor kopmanschap Sky in grote ronde’

Wout Poels vindt dat hij klaar is om het kopmanschap te dragen in een grote ronde. Dat vertelde de renner van Sky na zij...

Wout Poels vindt dat hij klaar is om het kopmanschap te dragen in een grote ronde. Dat vertelde de renner van Sky na zijn ritzege in de Tour of Britain.

Poels won gisteren de aankomst bergop richting Haytor in de Tour of Britain. Daarmee herhaalde hij zijn staaltje van vorig jaar. De Limburger toonde zich in de tour de France in de Alpen als de beste knecht van eindwinnaar Chris Froome. Eerder dit jaar won hij ook al Luik-Bastenaken-Luik.

De klimmer kent zijn programma voor volgend seizoen nog niet, maar liet al wel doorschemeren graag het kopmanschap in de Giro of Vuelta te willen dragen. “Deze winter gaan we naar het programma kijken. We zullen dat kijken wat we met mij en Chris willen doen. Misschien de Giro, misschien de Vuelta. Maar we moeten daar zeker naar kijken.”

Voorkeur

“De Vuelta ligt me denk ik beter. Maar ik heb de Giro ook al een keer gereden en dat beviel mij ook. Het valt nog te bezien.” Dit jaar was het kopmanschap in de Giro d’Italia voor Mikel Landa, maar de talentvolle Bask werd ziek. Ook Richie Porte werd de laatste jaren als kopman uitgespeeld van Sky in de Giro, maar de Australiër had altijd een of meerdere slechte dagen.

Poels denkt dat hij klaar is voor het kopmanschap in een grote ronde. “Dat denk ik wel ja. Ik heb al mooie dingen laten zien in de Tour met Chris, dus ik vind mezelf er wel klaar voor. Hopelijk zijn de benen dat ook.”

Naast zijn eigen kansen verdedigen, wil de Limburger gewoon weer mee met Froome naar de Tour. “Ik vind rijden en werken voor Chris leuk. Het is altijd goed om met een Tourwinnaar te werken. Ik heb dat nu tweemaal gedaan en twee keer won Chris de Tour.”

Najaar

Maar voor de renner die in 2012 in de Tour hard ten val kwam en een lange revalidatie achter de rug heeft wachten er dit najaar nog mooie koersen. “Volgende week doe ik het Europees Kampioenschap, daarna Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. Ik wil daar goed zijn en een mooi resultaat behalen. Lombardije wordt mijn laatste koers dit jaar.”

Hij wil daarmee de teleurstellende wegrit op de Olympische Spelen verwerken. “Dat viel me tegen. Ik heb daarna rust genomen en weer opgebouwd. Het doel in Lombardije is gewoon de winst. Het zal moeilijk zijn, maar Lombardije ligt me wel.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...