HomeNieuwsVan Vleuten zet Lotto Belgium Tour naar haar hand met ongekende solo

Van Vleuten zet Lotto Belgium Tour naar haar hand met ongekende solo

Annemiek van Vleuten heeft na een geweldige solo de Lotto Belgium Tour gewonnen. Daarmee won ze meteen bij haar rentree...

Annemiek van Vleuten heeft na een geweldige solo de Lotto Belgium Tour gewonnen. Daarmee won ze meteen bij haar rentree haar eerste wedstrijd.

Tot nu toe was het groot feest voor de Nederlandse vrouwen in de Lotto Belgium Tour. Annemiek van Vleuten won bij haar rentree de proloog in Nieuwpoort. Een dag later was Lucinda Brand aan het feest. Haar ploeggenote bij Rabo-Liv Marianne Vos pakte gisteren de zege in de derde etappe. Ze ging als leidster van start in de slotrit.

Dat was een etappe van een kleine honderd kilometer van en naar Geraardsbergen. Grotendeels ging deze koers over de bekende wegen van de Vlaamse Ardennen. Tweemaal moesten de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg worden beklommen.

Nummer Van Vleuten

Vos was zinnens deze ronde te winnen. Achter een eenzame koploper pakte ze bij de eerste rush twee bonificatieseconden. Na de tweede passage van de Muur van Geraardsbergen trokken Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borghini ten aanval. De renster van Orica-AIS liet de Italiaanse al gauw achter.

Longo Borghini raakte verzeild in een achtervolgende groep van zeven, terwijl Van Vleuten alleen maar meer uitliep. Richting de laatste passage op de Vesten, de klassieke aanloop naar de Muur van Geraardsbergen, wist de Nederlandse zich zegezeker. Op de Vesten lag de streep getrokken, net als in de Eneco Tour bij de mannen vaak het geval is.