HomeNieuwsVuelta: starttijden individuele tijdrit naar Calpe bekend

Vuelta: starttijden individuele tijdrit naar Calpe bekend

De Vuelta-organisatie heeft de starttijden voor de individuele tijdrit later vanmiddag bekend gemaakt. Leider Nairo Quin...

De Vuelta-organisatie heeft de starttijden voor de individuele tijdrit later vanmiddag bekend gemaakt. Leider Nairo Quintana vertrekt om 16.56u.

Om 13.46u is rode lantaarn Svein Tuft de eerste die vertrekt. De Canadees heeft de laatste jaren een patent op de rode lantaarn in grote rondes. Na hem start Nikias Arndt. Tot 15.56u starten alle renners om de minuut. De eerste Nederlander die vertrekt is Niki Terpstra. Even na twee uur trekt hij zichzelf in gang.

Ook Martijn Keizer, Tom Stamsnijder, Koen Bouwman en Bram Tankink betreden in het eerste uur het startpodium. De laatste twee Nederlanders die het aftellen horen zijn Koen de Kort en Robert Gesink. De Kort start om 14.48u, waar de winnaar op de Aubisque afgelopen zondag om 15.36u vertrekt. Wellicht dat de renner van LottoNL-Jumbo zich wat inhoudt; hij wil graag morgen een gooi naar de ritzege doen op de Alto de Aitana.

Favorieten

Svein Tuft is de eerste die een richttijd kan neerzetten. Rond twee uur starten Manuele Boaro en Victor Campenaerts. Vegard Stake Laengen vertrekt om precies drie uur, de Noor werd derde in de lange tijdrit van de Giro d’Italia. Tobias Ludvigsson verlaat het podium een ruim half uur later.

De eerste grote favoriet aan het vertrek is Jonathan Castroviejo. De Spanjaard, vierde in de Olympische tijdrit, start om 15.49u. Fabio Felline en Luis Leon Sanchez vertrekken allebei rond de klok van vier. De top twintig van het Vuelta-klassement wordt afgetrapt door Marcel Wyss.

Tussen de klassementsrenners is de grote favoriet Chris Froome, die normaal gesproken ook meedoet voor de dagzege. Hij verlaat het startpodium om 16.54u, waarna Nairo Quintana twee minuten later de rijen sluit. De Colombiaan hoopt zijn tijdrit nu beter te rijden dan de vorige keer dat hij een individuele tijdrit in de rode leiderstrui startte. Twee jaar geleden kwam hij in de tijdrit naar Borja ten val en vergooide er zijn hoop op de eindwinst.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Belg wint knettergekke downhillrace op eiland in Afrika en deelt spectaculaire GoPro-beelden

Megavalanche La Réunion is een enduro massa-evenement waarbij het de bedoeling is om met...

9 Wielermodestatements die sowieso voor de nodige discussie gaan zorgen…

Onze redacteur legt z'n hoofd op het hakblok en speelt voor wielermodepolitie in dit artikel - maar gelukkig leven we niet in een wielerdictatuur waar de harde hand van de wielermodepolitie regeert, dus wees het vooral hartgrondig met hem oneens!

Niels Albert legt uit waarom zoveel crossers last hebben van rug: ‘Sponsors plezieren’

Mathieu van der Poel zag vorige winter zijn hele veldritseizoen in het water vallen...

Opvallend: 89-jarige man pakt Amerikaanse nationale cyclocrosstitel

We kennen allemaal het verhaal van Alejandro Valverde. De veteraan ging pas op zijn...

Meer zoals dit

Quinten Hermans keert 23 december terug in cross: ‘Ik heb eigenlijk geen idee waar ik conditioneel zal staan’

Hermans, die vanaf volgend kalenderjaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, zijn laatste cross was het EK...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...